Korona Virüsü Nedir? Korona Virüsünden Korunma Yolları Nelerdir?

Korona Virüsü Nedir? Korona Virüsünden Korunma Yolları Nelerdir?

Genel itibariyle Çin merkezli olup, Çin başta olmak üzere bütün dünyayı kavuran korona virüsü daha çok hayvanlar arasında meydana gelen ve ölümle sonuçlanan bir hastalık durumudur.

Corona Virüsü Nedir?

Hayvanlarda da en çok kuş, domuz ve kediler arasında görülür. Solunum yoluyla bulaşan ve ölümle sonuçlanan bir hastalık türüdür.

Her kedi, ömrü boyunca muhakkak en az bir kere bu virüs hastalığına yakalanmaktadır. Fakat diğer hayvanlara oranla mutasyona uğrayıp kurtulabiliyor bu ölümcül hastalıktan.

Bir kedi virüse yakalandığında gözlerinden kuru yaş akıntısı meydana gelir ve göz bebekleri içe girer. Hayvan hastalığı olarak bilinse de insanlara geçiş yaptığı zaman sonu kaçınılmaz olan vakalarla karşılaşmak mümkün olabilmektedir.

Bu Hastalık İle İlgili Dünyandan Son Gelişmeler

Çin' de ortaya çıkan bu ölümcül hastalık bütün dünyayı korkutarak etkilemeye devam ediyor. Çin’de 4000'e yakın kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı korkunç derecede çok fazladır.

İtalya'da da aynı şekilde corona nedir sorusunu tamda sorup yanıtını aramaya koyulmuşken bu hastalıktan nasibini aldı ve ölüm haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor.

Avrupa'nın birçok ülkesinde hayat kelimenin tam manasıyla durmuş halde. Çin yönetimi ve ekonomisinin patronları, çalışanlarına "Evinizde çalışın, dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu.

Dünya ticaret devlerinden biri olan Çin devletinin ihracatı gerilemeye, Çin'den ürün ithal eden ülkeler ise Çin ile ilgili gerek ithalat ihracat konularında ve gerekse de diğer konularda yatırım yapma planlarını bir bir geri çekmeye başladılar.

Çin başta olmak üzere diğer dünya ülkeleri açısından durum son derece vahim bir hal almaya başladı. Virüse yakalandıktan sonrasını düşünmek yerine nasıl davranılırsa yakalanılmaz sorusunun cevabını bulmakta fayda olacaktır.

Korona Virüsü ile İlgili Ortaya Atılan Bazı Görüşler

Ortaya bazı iddiaalar atılıyor ki eğer gerçekse o zaman durum daha da vahimdir demek ki. Amerika Birleşik Devletlerinin bu salgın ve ölümcül virüsü laboratuvar ortamında oluşturup ticaret savaşı halinde bulunduğu Çin' de ve yıllardan biridir nükleer başlıklı füzeleri olduğu iddiasında bulunduğu İran' da yaydığı görüşü son zamanlarda sıkça konuşulmaya başlıyor.

ABD ile çin arasında uzun zamandır devam eden ticaret savaşları devam etmektedir. O kadar ki Abd, çin menşei olan huwaei markasının kendi markası olan iphone'nin önüne geçmesini engelemek amacıyla önce çin'e yatırım yapan ülkelere ambargo koymaya karar verdi. Sonrasında ise huwaei markasının ceo'sunun kızını tutuklattı. Bu sadece bir örnek, aynı şekilde İran ile de sürekli bir nükleer başlıklı (kimyasal) bomba olup olmadığı mücadelesini veriyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir konuşmasını gündemde tutmaya çalışan sosyal medya platformları Trump'ın "Biz Abd olarak bütün dünyayı yok edebiliriz üstelik tek kurşun atmadan" söylemini sıcak tutarak aslında yukarıda çin ve iran ile ilgili ortaya atılan iddiaların sadece iddiadan ibaret olmayıp aslında insanlık tarihi açısından korkunç bir senaryoyu da barındırdığını dile getirmeye çalışıyorlar.

Korona Virüsünden (Covid - 19) Korunmanın Yolları Nelerdir?

En önemli belirtileri yüksek ateş, terleme, kuru kuru öksürmedir. Bu belirtiler ortaya çıktığında hiç vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre Türkiye de ciddi anlamda bu ölümcül hastalığa yakalanan kimsenin olmadı anlaşılmaktadır.

Virüsten korunma yolları ile ilgili olarak mümkün mertebede dışarı çıkmamak, insanlarla yakın temasta bulunmamak, toplu ortamlardan kaçınmak, materyallere dokunduktan sonra kirli ellerle ağza ve buruna dokunmamak, ellerin sık sık bol sabunlu suyla yıkanması, antibakteriyel el dezenfektanı ile temizlenmesi gibi önlemlerin alınması hayati önem taşımaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasına göre bu salgın virüs ile ilgili henüz kesin ve net bir çözüm, ilaç, aşı bulunmamaktadır. Sağlık bakanlığı envanterinde aşı olması durumunda aşının yapılması en etkili korunma yöntemidir.

Etiketler: korona virüsü
Mart 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR