Ağda Bandı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Ağda Bandı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Pek çok kişinin tüy alma yöntemlerinden biri olan ağda, tüylerin kökten uca alınmasını sağlamaktadır. Köklerin günden güne incelmesini sağlayan ağdanın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Günümüzde en pratik tüy alma yöntemlerinden biri olan soğuk ağda her an her yerde yapılabilir özelliği sayesinde oldukça kullanışlıdır. Ağda bandı nasıl kullanılır konusu hakkında pek çok yöntem bulunmaktadır. İlk defa ağda bandı kullanacak olan kişiler öncelikle ağda yapacakları bölgeyi temizleyerek ağdaya başlamaktadır. Ağda bandı bölgeye yapıştırılarak üzerine masaj yapılır

 

 Ardından tüylerin çıkma yönünün terci yönünde hızlı bir şekilde bant çekilir. Bant üzerine gelen tüylerin yoğunluğuna ve bölgenin temizlenmesine göre ağda bandının doğru kullanılıp kullanılmadığı anlaşılır. Günden güne pratik bir hal alan ağda bandı kullanımı zaman içerisinde daha kolay şekilde yapılan işlemlerden birisine dönüşmektedir. Tüylerin azalması ve ince çıkmaya başlaması ile birlikte en çok tercih edilen tüy alma yöntemlerinden biri olarak ağda kullanılmaktadır. Son zamanların pratik ağda çeşitlerinden biri soğuk ağda olarak bilinmektedir.

 

 Soğuk Ağda Nasıl Yapılır?

 

 Son zamanların en çok kullanılan tüy alma yöntemlerinden biri soğuk ağdadır. Hiçbir ısıtma cihazına gerek duymadan yapılan soğuk ağda, bant şeklinde el içerisinde ısıtılarak yapılmaktadır. Tercih edilen soğuk ağda bandı tüylerin olduğu bölgeye yapıştırılmadan önce el içerisinde bir süre ısıtılır. Ardından ağda ikiye ayrılarak yapışkan olan yüzeyi cilt üzerine yapıştırılır. Bir süre üzerinden masaj yapılarak ısıtılan bu bant tüylerin çıkma yönünün tersi yönünde çekilir. Yüzeyden tüylerin arındırılması ile işlem hem pratik hem de hızlı tüy alma yöntemi sunmaktadır.

 

 Ağda Bandı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

 Tüy alma yöntemi olarak ağdayı tercih eden kişiler malzeme seçimlerini de özel olarak yapmaktadır. Cilt yapısına uygun içerikli ağda ve bant seçimi cildin kararmasını ve herhangi bir alerjik durum oluşmasını engellemektedir. Ağda bandı seçimlerinde cilt yapısına ve tüy kalınlığına uygun bant tercih edilmektedir. Yoğun tüyleri olan ve kalın tüy yapısına sahip olan kişiler özel ağda bantlarını tercih etmektedir. Cildi hassas ve kızarmaya yatkın olan kişilerin de yumuşak dokulu ağda bantlarına yönelmesi cilt sağlığını olumlu yönde etkileyerek tüylerin alınmasını sağlamaktadır.

 

 Ağda Bandı İle Tüylerden Tamamen Kurtulma

 

 Ağda bandı ile tüylerden tamamen kurtulmak isteyen kişiler doğru bant seçimi yapmaktadır. Ağdanın ve bantın kaliteli olması ağda işlemini hızlandırmaktadır. 0 sonuç almak isteyen kişiler tamamen kaliteli malzemelerden oluşan ağda bant seçeneklerini tercih ederek işlemlerden sonuç almaktadır.

Etiketler: Ağda Bandı Nedir, Nasıl Kullanılır?
Haziran 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR