Ağdanın Kullanım Amaçları Ve Faydaları Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

Ağdanın Kullanım Amaçları ve Faydaları

Ağda, eski yıllardan bu yana özellikle kadınların kıl ve tüylerden kurtulmak adına kullandığı bir yöntemdir. Eski yıllarda pekmez ya da limonunun eritilip kaynatılarak macun kıvama getirilmesi ile ağda kullanımı başlamış olsa da günümüzde pek çok kozmetik dükkanda ya da büyük marketlerde ağda bulmak oldukça kolay bir hale gelmiş durumdadır. Peki, ağda ne için kullanılır? Ve ağda hakkında merak ettiğiniz pek çok konu hakkında detaylara ulaşmak için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Neden Ağda Yapılır?

Biraz öncede bahsettiğimiz gibi ağda, seneler öncesinden beri kullanılan bir epilasyon yöntemidir. Daha önceki dönemlerde evlerde kadınların kendi yöntemleri ile doğal yollardan hazırlanan bu yöntem, zaman geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe daha modern bir hal almış durumdadır.

Güzellik kaygısı ve daha rahat hareket edebilmek adına başta kadınlar olmak üzere erkeklerde epilasyona önem vermektedir. Ağda ise epilasyon yöntemleri arasında eski yıllardan beri en çok tercih edilenler arasında olmaktadır. Bunun sebebi ise; ağdanın diğer epilasyon yöntemlerine göre hem daha uygun fiyatlı olması hem de ağda yapıldıktan sonra kılların çok daha uzun süre çıkmamasıdır.

Sir Ağda Tercih Etmenin Nedenleri Nelerdir?

Sir ağda, tüm ağda çeşitleri arasında en çok tercih edilen ağda çeşitleri arasında yer almaktadır. Bazı epilasyon çeşitlerinde kıl kökleri beslenmekte ve bu sayede kısa sürede yeniden kıllar çıkmaktadır. Ancak sir ağda kullanımı diğer ağdalara göre şeker oranı içermemesi sebebi ile kıl köklerini beslemez. Bu sayede ağda yaparken düzenli kullanımda kıllarınızda seyrelme görmenizde mümkün olmaktadır. Alerjenik ya da hassas ciltlerinde kullanımına uygun olan sir ağda çeşitleri ile epilasyonu keyifli hale getirmek oldukça kolay.

Hangi Bölgelerde Ağda Kullanılabilir?

Ağda en çok tercih edilen epilasyon yöntemidir. Bunun temel sebebi daha uygun fiyatlı olması ve tüylerde azalma sağlaması olsa da ağda neler için kullanılır sorusunun cevabı olarak ağdayı vücudunuzda her bölge de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu da tercih edilmesinin sebepleri arasında yer almaktadır. Koltuk altı, bikini bölgesi ya da yüz gibi hassas bölgelere de uyumlu olan sir ağda çeşitleri ile hem tüylerden kurtulabilir hem de vücudunuza herhangi bir alerji durumu oluşmamasını sağlayabilirsiniz

Etiketler: Ağdanın Kullanım Amaçları ve Faydaları
Mayıs 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR