El Dezenfektanı Nedir, Dezenfektan Nasıl Kullanılır?

El Dezenfektanı & El Temizleme Jeli Nedir, Dezenfektan Nasıl Kullanılır?

El dezenfektanı, eldeki virüs ve bakterilerin etkisini azaltmak için kullanılan bir sıvı veya jeldir. İçerisinde bulunan yüksek alkol oranı ile salgın hastalıklara karşı el temizliğinde kullanılmaktadır.

Dezenfektan kullanımı, bütün dünya ülkelerinde karşı konulamayacak derecede tehlikeli olan ve yayılmaya devam etmekte olan salgın hastalıklardan korunabilmek amacıyla yapılması gereken en ciddi uygulamalardan biridir. Özellikle de toplu yaşam alanlarında bulunan bireylerin ellerine dezenfekte uygulamadan yemek yemeleri ya da ellerini yüzlerine, gözlerine, burunlarına sürmeleri çeşitli hastalıkların yayılmasına sebep olduğu için çok fazla dikkat edilmesi gerekir.

Dezenfektan Kullanımının Önemi

Dezenfektanlar, insan kalabalığının oluşturmuş olduğu trafikten kaynaklanmakta ve salgın hastalıkların meydana gelmesine sebep olan çeşitli organizmaların ortadan kaldırılması için önem arz etmektedir.

Enfeksiyon ve benzeri hastalıkların yayılmasını engellemek amacıyla kişisel temizliğin çok ciddi derecede yapılması gerekir. Ellerin yıkanmasının haricinde toplu olarak yaşanılan alanlarda bulunan bireylerin, dezenfektanlar ile temizliklerinin sağlanabilmesi gereksinimi bir alışkanlık ve hayat felsefesi haline getirilmelidir.

Dünya genelinde bulunan bireylerin ve çok kalabalık bir iş temposu ve zaruri olarak içinde bulunmuş oldukları sosyal çevreleri ile ilgili salgın hastalıklardan ya da diğer rahatsızlıklardan korunmaları bazen mümkün olamamaktadır.

Özellikle de yurt dışına yapılan seyahatlerin çok olduğu son dönemlerde, hastalıkların ülkeler arasında çok hızlı bir şekilde yayılım göstermesine sebep olmaktadır.

Bu sebepten dolayı günümüz şartlarında virüs, bakteri ve diğer rahatsızlıklardan kaynaklanmış olan hastalıklardan korunabilmek oldukça zor hale gelmektedir. Özellikle de insanlar arasında yayılım gösteren hastalıklara karşı bireylerin önlem olarak ortaya koyacakları en önemli önlem, kişisel temizliklerine ciddi bir şekilde dikkat etmeleridir.

Gün içerisinde el ve yüz yıkama sayısı çoğaltılarak, iş ya da işlemler arasında sık sık bunun tekrarlanması gerekir. Özellikle de antibakteriyel el dezenfektanı ile ellerin temizlenmesi önem taşımaktadır.

Ev ya da iş yerinde bulunan çalışma masaları başta olmak üzere evde bulunan yatak çarşafları, ile çanta telefon gibi bütün eşyaların dezenfekte edilmesi ve bu şekilde kullanılması gerekir. Çünkü ellerin temizlenmesinden sonra hala dezenfekte olmamış olan masaya dokunmak ya da yatakta yatmak gibi fiil ya da eylemler, tekrar hastalık olarak belirtilen bakterilerin çoğalmasına ve yayılmasına sebep olacaktır.

Antibakteriyel Dezenfektan Ürünler Nasıl Kullanılmalı?

Öncelikle ellerin doğru bir şekilde temizlenmesinden başlamak gerekir ilk etapta ellerin doğru bir şekilde yıkanması gerekiyor. Son zamanlarda bütün dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıklar sebebiyle antibakteriyel sabunların kullanılması önerilmektedir.

Ellerin doğru bir şekilde yıkanılabilmesi amacıyla özelikle duru bir su ile ıslatıldıktan sonraki aşamalarda antibakteriyel sabunla oluşturulmak suretiyle dezenfekte edilmelidir.

Bu işlemlerden sonra tırnak içlerinin güzel bir şekilde temizlenmesi amacıyla parmak uçlarının avuç içlerini dolduracak şekilde çitilenmesi ve ovalaması gerekir.

Özellikle de eğer ki bir ortamda ya da bir toplumda herhangi salgın bir hastalığın bulaşmaya başladığının farkına varılması ile beraber başta ev ya da işyerleri olmak üzere bütün yaşam ortamlarının çok iyi bir şekilde dezenfekte edilerek mikropların öldürülmesi sağlanmalıdır.

Etiketler: el dezenfektanı, dezenfektan
Mart 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR