Yazın Ağda Nasıl Yapılır?

Yazın Ağda Nasıl Yapılır?

Kadınlar için en önemli konulardan birisi de vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmaktır. Bunun için birçok kadın ağda yöntemi ile istenmeyen tüylerden kurtulabiliyor. Ancak ağda yönteminin de belli bir usule göre yapılması gerekiyor. Ağda çam ağacından elde edilen çam balından üretilen bir materyaldir. En önemli özelliği yapışkan özelliğine sahip olmasıdır. Bu yapışkan özelliği sayesinde vücutta yer alan istenmeyen tüyleri kökünden kopararak pürüzsüz bir cilde sahip olmayı sağlıyor. Ağdanın kullanımı yaz ve kış mevsimleri için farklı usuller ile yerine getirilmelidir.

Ağda Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağdayı kullanmadan önce kullanılacak olan alanın temizlenmesi gerekiyor. Temizlendikten sonra tamamen duru olduğundan emin olunduktan sonra ağda uygulanması istenen bölgeye uygulanır. Ağdanın kıl köklerine tamamı ile nüfuz ettiğinden emin olunması gerekiyor. Ağdanın köklerine tamamen nüfuz ettiğinden emin olunduktan sonra tüylerin yönüne doğru hızlıca çekilmelidir. Bu işlem ile birlikte kıl kökleri tamamen temizlenmesi ile pürüzsüz bir cilde sahip olunabiliyor.

Yaz Aylarında Ağda Kullanımı

Yaz aylarının mevsimsel sıcaklığından dolayı ağdanın da tamamen erimiş bir vaziyette olması uygulama kolaylığı sağlaması açısından oldukça önemlidir. Ağda ne kadar erimiş ise deriye o kadar etkili bir nüfuz eder. Bu nedenle yaz aylarında ağdanın kullanımı kış aylarına göre oldukça kolaydır. Ancak yaz aylarında ağda kullanımında dikkat edilmesi gereken konu ağdanın erimiş halde olmasından dolayı yapışkan özelliğinin çok daha fazla hissedilmesidir. Yaz aylarında ağda kullanırken ağda uygulamasının yapılacağı alanın serin ve gölgelik bir alan olmasına dikkat edilmelidir.

Hali hazırda hava şartlarının sıcak olması yazın ağda kullanımı için gerekli önlemlerin alınması için oldukça büyük önem arz ediyor. Ağdanın yaz sıcaklarından etkilenerek çok daha fazla erimesi etkisini çok fazla gösterememesine neden olabiliyor. Bu nedenle serin ve gölgelik alanların uygulama alanı olarak tercih edilmesi oldukça önemlidir.

Ağda Uygulamasından Sonra Yapılacaklar

Birçok kadın yazın ağda kullanımı sonrasında ciltlerinin sağlığı için bir takım unsurlara dikkat ediyor. Bilindiği gibi ağda uygulaması ile tüylerin kıl köklerinden tamamen koparılması durumu gerçekleşiyor. Bu işlem, uygulama sonrasında ciltlere sürülecek bitkisel yağ ve kremler ile bakım yapılarak kıl köklerinin enfeksiyon kapması engelleniyor. Bilindiği gibi tüylerin kıl köklerinden tamamı ile kopması deri altının enfeksiyon ile tanışması için bütün uygun şartların oluşmasına neden olabiliyor. Bu nedenle ağda sonrasında cilt bakımı ürünlerin kullanılması enfeksiyon tehlikesine karşı cildi koruyacaktır.

Bunun yanı sıra yazın ağda kullanımı için dikkat edilecek bir başka önemli konu da ağda uygulamasından sonra kıl köklerinin tahrip olmasından dolayı çeşitli kızarıkların meydana geliyor olmasıdır. Bu kızarıkların giderilmesi ve uzun süreli rahatsız edici bir etkiye sahip olmaması için ağdanın kullanımı sonrasında yine cilt bakımının yapılması öneriliyor. Ancak yapılacak olan cilt bakımında kullanılan ürünlerin tamamen bitkisel olmasına azami dikkat edilmesi gerekiyor.

 

Etiketler: Yazın Ağda Nasıl Yapılır?
Ekim 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR