Tüy Alma Yöntemleri

Tüy Alma Yöntemleri Nelerdir

Tüy alma işlemi kadınlar için oldukça önemlidir. Özellikle kıl tipine ve uzunluğuna göre kılların alınması için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Tüy alma yöntemleri başlıca, tıraş bıçağı, lazer epilasyon, makine, cımbız, latex eldiven ve tüy dökücü kremlerdir.

Tüy dökücü kremler ve tıraş bıçağı cilt üzerindeki tüyleri yarıdan alması ile pratiklik sunmaktadır. Fakat bu durum tüylerin daha hızlı ve sert çıkmasına neden olur. Daha iyi ve uzun süreli sonuç görmek isteyen kişiler için önerilmez. Bu yöntemlerin yanı sıra daha kalıcı ve kesin sonuç sunan ağda, geçmişten günümüze en çok tercih edilen tüy alma yöntemlerindendir.

Tıraş Bıçağı İle Tüyleri Alma

Günümüzde pek çok kişinin kullandığı bu yöntem kısa vadede bir çözüm sunmaktadır. Tıraş bıçağı ile tüylerin alınması, tüyleri kökünden değil belirli bir noktasından aldığı için daha sert ve kalın çıkmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda tüyleri alma işlemi sırasında her noktaya ulaşabilmek de tıraş bıçağı ile mümkün değil. Yalnızca birkaç gün içerisinde tekrar daha kalın ve uzun bir şekilde çıkan tüyler ile birlikte tıraş bıçağı ile tüy alma işlemi oldukça sıkıntı yaratmaktadır.

Makine Epilatör ile Tüyleri Alma

Makine ile tüyleri alma işlemi, tüy alma uygulamaları arasında en acı vereni olarak görülmektedir. Bunun nedeni tüyleri teker teker sert bir şekilde çektiğinden, kişilerin daha çok ve uzun süre acı çekmelerine neden olmaktadır. Makine ile tüyleri alırken tüyler kökünden alınmaktadır. Fakat çeşitli batıkları oluşarak bölgede sivilcemsi bir görünüm oluşturmaktadır. Hem ağrılı hem de sıkıntılı olan bu işlem genel olarak pek tercih edilmemektedir.

Ağda İle Tüyleri Alma

Geçmişten günümüze kadar tüy alma uygulamaları arasında en sık tercih edilen ve en memnun kalınan uygulama şüphesiz ağdadır. Ağdanın doğal içeriği sayesinde kişinin cildinde pürüzsüz bir his bırakmaktadır. Bölge bölge tüyleri alan bu işlem kişi için çok fazla acı hissi yaşatmamaktadır. Aynı zamanda tüylerin incelmesi ve azalması da ağda ile birlikte gerçekleşmektedir.

Ağda ile tüyleri alma işlemi oldukça kolay ve pratik bir uygulamadır. Her bölge için özel ağda çeşitleri ve bantları bulunmaktadır. Tüyleri kökten uca alan bu işlem, kadınların en kalıcı sonucu aldığı işlemlerin başında yer almaktadır. Lazer işlemi gibi kalıcı sonuç vadeden işlemler bile zaman geçtikçe etkisini yitirip, tüylerin tekrar çıkmasına neden olmaktadır. Bu durumda ağda cilt için uygulanabilecek en doğru ve güzel sonuç veren tüy alma işlemidir.

Ağda İle Tüyler Nasıl Alınır?

Ağda ile tüyleri almak herhangi bir beceri istemeyen, herkesin evinde rahatlıkla yapabileceği bir işlemdir. Hayatında ilk defa ağda kullanacak olan pek çok kadın ağda ile tüyler nasıl alınır sorusunu sormaktadır. Ağdayı kullanmaya başlamadan önce ısıtarak ağdanın sürülebilir kıvama gelmesini bekleyin. Daha sonra ağda yapacağının bölgeye bir miktar ağda sürerek ağda bandını bu bölgeye yapıştırın.

Bandın ağda üzerinde tamamen yapışması ile birlikte tüylerin çıkış yerinin zıttı yönden başlayarak bandı çekin. Tüm bölgeye bu şekilde uygulanan ağda sonrasında özel yatıştırıcı yağları sürerek cildin pürüzsüzlük kazanmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ağdadan sonra kese yapmakta tüylerin çıkma hızını yavaşlatarak uzun süreli etki sağlamaktadır.

Etiketler: tüy alma yöntemleri
Mayıs 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR