Soyulabilir Ağdanın Özellikleri Nelerdir?

Soyulabilir Ağdanın Özellikleri Nelerdir?

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız soyulabilir ağda özellikle pratik kullanımı sayesinde adeta bir kurtarıcı olarak kabul görüyor. Bir başka özelliği de ciltteki gözenekleri açması ve aynı zamanda cilt temizliğini de sağlaması. Üstelik bu ağdayı uygulamak için bu konuda bir profesyonel olmanıza hiç gerek yok. Birkaç basit işlem sayesinde istenmeyen tüylerden dakikalar içerisinde kurtulabilirsiniz.

Soyulabilir Ağda Nedir?

Bu ürünün soyulabilir ağda olarak adlandırılmasının sebebi, uygulama bölgesine çok ince bir tabaka halinde sürülmesi ve biraz kuruduktan sonra uç kısımlarından tutularak çekilebilmesi. Yani ağdayı uygularken ağda bezi gibi ürünlere ihtiyaç duyulmuyor. Bu pratik uygulanış şekli ile bu ağdayı evinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu ürünü kullanıma hazır hale getirmek için yalnızca biraz ısıtmak yeterli. Sürülebilir halde olması için ağdanın ılık durumda olması gerekiyor. Böylelikle cilt yüksek bir ısıya maruz kalmıyor. Bu durum özellikle hassas cilt tipleri için son derece ideal.

Soyulabilir olarak adlandırılan ağdaların başka bir niteliği de kesinlikle şeker içermeden hazırlanmalarıdır. Ağda içeriklerinde kullanılan şeker, kıl köklerini beslemekte ve bunları azaltmak yerine daha da güçlenerek çıkmasına neden olmaktadır. Oysaki ağda kullanımının amacı, istenmeyen tüyleri zaman içerisinde en az seviyeye indirmektir. Günümüzde en çok başvurulan tüy alma yöntemlerinden olan soyulabilen nitelikli ağda, düzenli olarak kullanıldığında tüyleri azaltma işlevine sahiptir.

Soyulabilir Ağdanın Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Bu ağda özellikle bikini bölgesi ve koltuk altları gibi ince bir derinin bulunduğu bölgelerde acı hissini en aza indirerek ve ciltte bir tahribat oluşturmadan kullanılması ile avantaj sunmaktadır. Özellikle beyaz tenli ve hassas olan ciltlerde güvenle kullanılabilir.

Uygulama sırasında ağdayı geniş bir bölgeye yaymak mümkündür. Uygulama alanı ne kadar geniş olursa olsun, soyulabilir ağda işlevini yerine başarı ile getirebilmektedir. Geniş bir alana yayılan tüm tüyleri kökü ile alabilir.

Bu ağdanın daha önceden yapılan ağdalardan kaynaklanan batık oluşumlarını düzeltmek ve ciltteki tüm ölü derileri arındırmak gibi özellikleri de bulunmaktadır. İnce bir tabaka halinde uygulanan ağda, çekilirken batık tüyleri de kökünden alabilir. Üstelik yeni batık tüy oluşumu da kesinlikle söz konusu değildir.

Son derece nazik ve yavaş hareketler ile çekilebilen bu ürün, bu sayede ciltte herhangi bir tahriş ve yoğun acı hissine neden olmamaktadır. Ürün, bu özelliği sayesinde yüz bölgesindeki istenmeyen tüylerde de güvenle tercih edilmektedir.

Soyulabilen Ağda Nasıl Uygulanmalıdır?

Uygulamaya başlarken, uygun bir ağda ısıtıcı ile ürünü ısıtmak gerekli. Fakat bu ısıtma, ağdanın yalnızca ılık bir kıvama gelinceye dek devam etmelidir. Ağda sürülürken, tüylerin çıkış yönüne doğru bir hareket uygulanmalıdır. Daha sonra ağdanın kuruması için birkaç dakika beklemek yeterli. Ardından da kuruyan ağdanın ucundan tutarak, tüylerin çıkış yönünün tam aksine doğru hafifçe çekmek, işlemin tamamlanmasını sağlayacaktır.

 

Etiketler: Soyulabilir Ağdanın Özellikleri Nelerdir?
Ekim 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR