Siyah Nokta Nedir, Nasıl Oluşur?

Siyah nokta jeli - siyah nokta nedir, nasıl oluşur?

Siyah nokta, özellikle akne hastalarında gözlemlenen yağ bezlerinin uçlarında oluşan sivilcenin tepe noktasındaki tıkaçlardır. Siyah nokta, diğer adıyla komedon, kirli ciltlerde oluşur. Aşırı yağlı ciltlerde, gözenekleri açık olan ciltlerde siyah noktalar oluşabilir. Siyah nokta açılımı, cildin aşırı yağ salgılamasıdır. Cildin yağ salgılamasından dolayı, gözeneğin o yağı tıkayarak siyah noktaların oluşması sürecidir. Ciltte doğru temizlenmediği taktirde ve temizliği geciktirildiği süre içerisinde çevresel faktörler o yağı kirletiyor ve siyahlaştırıyor. Çevresel faktörler neler olabilir? Mesela sigara dumanına maruz kalmak veya hava kirliliği gibi dış etmenler ciltte oluşan yağı kirletir, bu da siyah nokta oluşumuna sebep olur. Böylece siyah nokta nedir sorusu da cevap bulmuş oldu.

Siyah Nokta Nasıl Oluşur? 

Siyah nokta sıkıldığı zaman önce bir siyahlık, daha sonra da bir yağ ortaya çıkıyor. Cilt doğru temizlenmeyip, doğru bakım yapılmıyor ve sadece makyaj ürünleriyle temizleme gerçekleştiriliyorsa, siyah nokta oluşumu artacaktır. Makyaj yapılıp sonrasında temizlenmediği taktirde bile, siyah nokta oluşumu görülebilecektir. Yağlı ciltlerde, sivilceli ciltlerde, gözeneği açık olan ciltlerde siyah nokta çok olduğu gibi susuz ciltlerde de siyah noktaya rastlanılabilir.

Siyah Noktaları Nasıl Temizleyebiliriz? 

Siyah nokta temizleme yöntemi iki sistemde giderilebilir. Ya salonda, profesyonel bir şekilde hizmet alarak yapılabilecek bir temizleme olabilir. Ya da kişi evde kendi başına siyah noktaları hangi bölgedeyse, hangi bölgeden rahatsızlık duyuyorsa kendi başına yapacağı bir sistem ile siyah noktalardan kurtulabilir. Evde yapılacak siyah nokta temizliği banyo sonrasında yapılmalıdır. Çünkü banyo sonrası cilt demlenecek ve uygulanacak bakım, cilde daha kolay işleyecektir. Cildi temizlemek için siyah noktaları yok edebilecek etkiye sahip jeller vardır. Bu jele siyah nokta jeli denir. Ve oldukça etkili ürünlerdir.

Banyo sonrasında siyah nokta jeli kullanılabilir. Siyah nokta jeli, siyah noktaya etki edebilecek, kısa sürede cildi kirli görüntüden uzaklaştırabilecek, güçlü bir etkiye sahiptir. Siyah nokta jeli aynı zamanda cilde pürüzsüz bir hava katacaktır. Resmen cildin nefes almasını sağlayıp, cildi yumuşatacaktır. Cildi Daha sağlıklı bir görüntüye kavuşturacaktır. Sağlığına kavuşan cilt de kısa sürede kendine gelecek ve tüm kirlerinden arınacaktır.

Dairesel hareketlerle, cildi sıkıştırmadan bir iki dakika ovarak uyguladığınız siyah nokta jelini sıcak suyla yüzünüzden arındırabilirsiniz. Aslında sık kullanıma uygun, ferahlatıcı bir jeldir. Her banyo sonrası uygulanabilir. Her banyodan sonra, cildinizin nasıl parlayıp, bebeksi bir görüntüye ulaştığını göreceksiniz. Kullandığınız jelin ardından gül suyu ile cildinize bir tonik yapabilirsiniz. Gül suyu doğal bir toniktir. Gözeneklerin sıkılaşmasını ve nem kazanmasını sağlar.

Siyah Noktaya Yapılmaması Gerekenler

Siyah nokta asla sıkılmamalıdır. Çünkü ciltte kılcal damar kanaması meydana gelebilir. Aynı zamanda gözenekler deforme olur ve ciltte tırnak izi oluşabilir. Deforme olmuş hiçbir gözenek tekrar sıkılaşamaz, eski formuna gelemez. Bu tür hareketlerden sonra cilt daha da vahim bir hal alabilir. Bu nedenle doğru teknikler kullanılmalıdır.

Evde pratik bir şekilde siyah noktalarınızdan arınabilirsiniz. Ürünü incelemek ve sipariş vermek için tıklayın!

Etiketler: Siyah Nokta Nedir, Nasıl Oluşur?
Kasım 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR