Sir Ağda Nedir, Avantajları Nelerdir?

Sir Ağda Nedir, Avantajları Nelerdir?

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmanın birçok yolu var. Bu yöntemler arasında bilinen en eskilerinden biri olan ağda, günümüzde sıkça tercih ediliyor. Ağdanın tüyleri kökü ile birlikte alması ve böylelikle tüylerin daha geç uzaması, üstelik düzenli kullanımda tüyleri azaltması gibi avantajları bu tercihin sebepleri. Ancak farklı bir ağda türü olan sir ağdanın bu etkileri çok daha güçlendirdiği ve klasik ağdadan çok daha etkili sonuçlar verdiği bilinmekte.

Sir Ağda Nedir?

Sir ağda, klasik ağdadan farklı olarak çam reçinesinden üretilmektedir. Çam reçinesi ısı ile temas ettiğinde kullanılabilir, yani akışkan bir hale gelmektedir. Bu ağda, diğer ağda çeşitlerinden farklı olarak daha profesyonel biçimde uygulanmaya ihtiyaç duymaktadır. Tercihlere göre ve cilt tiplerinin özelliklerine göre günümüzde sir ağda çeşitleri pudrasız, ince pudralı ve kalın pudralı olarak sınıflandırılmaktadır. Bu türlerden hangisinin kullanılacağına karar verilirken, uygulama yapılacak kişinin cildinin özellikleri ve uygulama yapılacak bölge dikkate alınır. Eğer hassas bir cildiniz varsa, pudralı türlerden biri tercih edilir. Çünkü pudralı sir ağdalar, uygulandıkları alanda tahriş yaratmazlar. Bu özelliği dolayısıyla bikini bölgesi ve koltuk altı gibi hassas bölgelerde rahatlıkla uygulanabilirler.

Sir ağda diğer ağdalar gibi şeker içermez. Yapılan araştırmalar, ağdaların içerisindeki şekerin tüy köklerini beslediği sonucunu ortaya çıkarmıştır. Saf çam reçinesinden üretilen bu ağdalar, şeker içermemesi dolayısıyla aynı zamanda daha sağlıklı bir seçenek oluşturmaktadır. Çünkü diğer ağdalar hazırlanırken, şeker ile birlikte kullanılan kimyasal içerikler bulunmaktadır. Oysa sir ağda tamamen doğaldır.

Sir Ağdanın Avantajları Nelerdir?

Ağda uygulatan herkesin bildiği üzere bu işlem son derece acı vermektedir. Sir ağdanın en büyük avantajı pudralı olan türlerinde, çekiş gücünün daha az hissedilmesidir. Bu sayede ağda artık çok acı veren bir işlem olmaktan çıkmıştır. Ayrıca profesyonel bir uygulama yapıldığı takdirde bu ağda kesinlikle tüylerde batık oluşturmaz ve tüm tüyleri kökü ile birlikte alır.

Bu işlemin başka bir özelliği de en kısa tüyleri dahi kolayca hem de köküyle alabilmesidir. Bilindiği gibi ağda yaptırabilmek için tüylerin belli bir uzunluğa erişmesi beklenir. Fakat bu, özellikle havuz ve deniz mevsimi gibi dönemlerde can sıkıcı olmaktadır. Bu nedenle günümüzde sir ağda kullanımı özellikle tercih edilmektedir.

Bu ağdanın sağladığı başka bir avantaj da hızlı uygulanması, kullanım sonrası yapışkanlık oluşturmaması ve duşa almaya ihtiyaç olmamasıdır. Tüm bu özellikleri ile günümüzde sir ağda gerek kuaförlerde ve gerekse evlerde güvenle tercih edilmektedir.

Etiketler: Sir Ağda Nedir, Avantajları Nelerdir?
Ekim 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR