Regl Döneminde Ağda Yapılır Mı?

Regl Döneminde Ağda Yapılır Mı?

Bir kadının bedeninin yenilendiği ve yoğun hormon değişikliklerinin yaşandığı dönem anlamına gelen regl dönemi kadınlar için çok hassas bir dönemdir. Bu sebepten dolayı regl dönemine yakın ya da regl döneminde alınan tüyler daha yoğun çıkacaktır. Regl döneminin bitmesinin ardından iki ya da üç gün içerisinde vücut kendi dengesine kavuşacaktır. Bu süreden sonra ağda işlemini yaptırılması daha sağlıklı ve daha uzun süreli olacaktır.

Regl Döneminde Ağda İşlemi Yapılabilir Mi?

Regl döneminde yapılan ağda işlemi çok faydalı olmayacaktır. Bu dönemde yapılan ağda tüy sorununun en kısa zamanda yenilenmesine ve aynı ay içerisinde iki ya da üç kere işlemin tekrarlanmasına sebep olacaktır. Doğru aralıklarda yapılan ağda işlemi kişi için daha faydalı olacaktır. Bu sayede en az 3 hafta süren bir rahatlık sağlanmış olur.

​Aynı zamanda regl dönemi kadının en duyarlı olduğu ve bütün vücudun aktif olduğu dönemlerden bir tanesidir. Bu dönemde oldukça hassas olan kadınlar ağda uygulamasına çok fazla ihtiyaç duyarlar ise ağda işlemi yapılabilir. Fakat acıyı ve ağrıyı normalden daha fazla hissedecektir. Bu hassasiyetin yanı sıra ciltte tahriş beklenenden daha fazla bir hal de alacaktır.

Bu dönemde yapılan ağda işleminin bir diğer kötü yanı ise tüylerin adet dönemi içinde tekrar çıkabilecek olmasıdır. Doğru zaman da yapılacak olan ağda işleminin 3 hafta süren rahatlığını regl döneminde yapılan ağda işlemi vermeyecektir.

Hormonların aktif olduğu bu dönemde tüylenme artar bu sebepten dolayı çeşitli bölgelerde hızlı bir şekilde tüylenme devam etmektedir. Ağda işlemi yapılmış olsa bile tüyler hormonların etkisiyle yeniden aktif bir şekilde uzayacak ve yapılan işlem anlık bir çözüm haline gelecektir.

Bahsedilen bu olumsuzluklara rağmen regl döneminde ağda işlemi yapılabilmektedir. Bu dönemde yapılan ağda işlemi daha fazla acı duyulmasına sebep verecek ve tüylerin daha kısa sürede tekrar çıkmasına sebep olacaktır.

Ağda İşlemi En Doğru Ne Zaman Yapılır?

Regl döneminin bitiminden hemen sonra üç gün beklenir ve bu günde sonra gerçekleşen ağda işlemi daha sağlıklı ve dengesini bulmuş bir vücuda uygulanmış olacaktır.

 

 

Cilt tiplerine göre İnci ağdalarımızı incelemek için tıklayın!

 

 

Hassas Ciltler için Azulen İnci Ağda Sert Tüyler için Naturel İnci Ağda Ölü Deri ve Batıklar için Siyah Ağda Hassas Bölgeler için Pudralı İnci Ağda

 

 

Etiketler: Regl Döneminde Ağda
Ağustos 25, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR