Karantina Günlerinde Evde Bakım Yapmak

Karantina Günlerinde Evde Bakım Yapmak

Kuaföre gitmek birçok kadına meşakkatli bir iş olarak gelebilmektedir. Özellikle iş hayatı olan kadınlar için kuaföre gitmek külfet olabiliyor. Gerek kuaförde harcanan zaman gerek ise işin maddi boyutu da düşündürebiliyor. Gelişen teknolojilerle artık evde kendi kendine bakım yapmak son zamanlarda oldukça trend hale gelmiştir.

Akla gelecek her bakımı artık evde yapmak hem kolay hem de pratik bir hal aldı. Evde kuaför bakımı yapmak oldukça basit ve ucuzdur. Evde saç boyama, saça fön çekme, manikür yapmak, pedikür yapmak, cilt bakımı, makyaj yapmak, ağda yapmak, kaş bıyık almak, saç kesmek, saça şekil vermek gibi kuaförde yapılabilecek bütün işlemleri artık evde yapıyoruz.

Evde Saç Nasıl Boyanır?

Artık marketlerde ve kozmetik mağazalarında satılan hazır boya kitleri vardır. Bu boya kitlerinin içerisinde bir çift eldiven, boya tüpleri, solüsyon, saç maskesi ve kullanma talimatı bulunmaktadır. Saça uygun bir renk karteladan seçildikten sonra kuru saça uygulanmaya başlanabilir.

Boya solüsyonun içerisinde katılarak karıştırılır. Ardından boyun kısmına bir havlu konur. Alın ve kulaklara krem sürülmelidir. Boya değdiğinde sürülen krem sayesinde boya değen yerler kolaylıkla çıkmaktadır. Saç 4 kısma ayrılır. Ayrılan saça bir fırça yardımı ile önce boya sürülür ardından fırçayla dağıtılır. Evde boyama fırçası yok ise diş fırçası ile aynı işlem uygulanabilir. Bütün boya saçın dip kısmına ve uç kısmına uygulandıktan sonra kullanım talimatında yazan dakika kadar boya saçta tutulur ve süre dolduğunda yıkanarak saç boyama işlemi tamamlanmış olacaktır.

Kadınların en çok sıkıntı çektiği konu ise ağda konusudur. Nasıl uygulanacağı bilindiğinde oldukça kolay olduğu görülmektedir. Evde ağda yapılacaksa bazı ağda çeşitleri vardır. Bu ağdalar; inci ağda, konserve ağda, kartuş ağda şeklinde 3 çeşit evde kolaylıkla uygulanabilir.

İnci Ağda Nasıl Yumuşatılır?

Evde ağda uygulayacakların en fazla tercih ettiği inci ağda, top top olduğundan dolayı çabuk yumuşamaktadır. Görüntüsü inciyi andırmaktadır. Ne kadar kullanılmak istenirse o kadar inci alınır ve ısıtılır. Isıya maruz kalınca çabuk erime yapar. Uygulanacak bölgeye spatula yardımı ile sürülür üstüne ağda bezi konur ve el ile bastırılır. Kılların ters yönüne doğru çekilerek kılların alınması sağlanır.

Konserve Ağda Nedir?

Görüntü ve şekil bakımından konserveye benzetilmektedir. Evde uygulaması biraz zor olsa da bir çok kişinin tercihi olmuştur. Konserve ağda açıldıktan sonra hepsinin kullanılması gerekmektedir. Uygulaması diğer ağdalar gibidir.

Bir diğer tür olan ağda çeşidi kartuş ağdadır. Bu ağda direk şekilde uygulanır. Kartuş ağda rolon şeklinde uygulanacak olan yere sürülür. Üstüne ağda bezi konulur. Kılların ters yönüne doğru çekilir.

Evde bakım yapmak işte bu kadar kolaydır. En çok korkulan ağda ve manikür yapmak oldukça basit hal almıştır. Artık kadınlar kendi kendilerinin kuaförü oldular

Etiketler: evde bakım yapmak
Nisan 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR