Hassas Bölge Ağdalarında Bilinmesi Gerekenler

Hassas Bölge Ağdalarında Bilinmesi Gerekenler

Genital bölge başta olmak üzere genital alanların bakımı hassas bölge ağdaları ile biliniyor. Kadınların en çok ihtiyaç duyduğu ancak çeşitli fiziksel nedenlerden dolayı en çok çekindikleri ağda türlerinin başında geliyor. Ancak günümüz teknolojisinde profesyonel bir şekilde başkaları tarafından yapılan hassas bölge ağdaları kesin sonuç vermektedir.

Yine aynı şekilde satın alınabilecek nitelikli ürünlerle evde kendi ağdasını kendi yapmak isteyen kadınların bu talepleri de karşılanıyor. Ancak hassas bölge ağdaları hakkında bilinmesi ve kesinlikle yapılmaması gerekenler mevcut. Bu kurallara riayet eden kadınlar acısız ve sorunsuz bir şekilde istedikleri pürüzsüzlüğü elde edebilir.

Hassas Bölge Ağdalarının Hazırlık Aşaması

Hem hijyen hem de pratik çözümler için hazırlık aşamasına büyük önem verilmeli. Öncelikli olarak ılık ya da sıcak bir duş almak ilk aşamayı oluşturuyor. Ev ortamında bakımını kendi üstlenecek kadınlar kısa bir duş alıp tüm gözeneklerin açılmasını sağlayabilir. Güzellik merkezlerinde ve kuaförlerde bu hizmetlerden faydalanacak olan kişiler için de hijyen kritik bir öneme sahip.

Bu noktada hazırlık aşamasında duş önemli bir noktayı oluşturuyor. Bu sayede bikini bölgesi temizliği yarı yarıya daha kısa sürede tamamlanabilir. Kadınlara hem zaman hem de enerji açısından tasarruf sağlaması açısından duş son derece önemlidir. Ancak suyun ayarı da iyi yapılmalı. Soğuk su yerine ılık ya da sıcak su tercih edilmelidir.

Daha Steril Bir Ortam için Yapılması Gerekenler

Yatak koruyucu kağıtlar hassas bölge ağdaları için özel olarak üretiliyor. Hem bakım ürünleri satan dükkanlardan hem de online mağazalardan bu ürünler uygun fiyatla satın alınabilir. Yatağın üstüne serilen bu özel, koruyucu kağıtlar ortalığın kirlenmesine engel olmaktadır.

Çok daha steril bir ortamda gerçekleştirilen ağdalar hem beden hijyeni hem de genel temizlik açısından kritik bir öneme sahiptir. Daha sonra bu kağıtlar pratik bir şekilde toplanıp geride hiçbir iz kalmaz. Bu kağıtları almak istemeyen veya bulamayan kadınlar bir vücut havlusunu bu işe özel olarak kullanabilir.

Ağdadan Önce Özel Kremler ve Jeller Uygulanabilir

Özellikle hassas cilde sahip olan kadınlar belli başlı kremler ve jeller ile birlikte cildini hazır hale getirebilir. Yan etkiler olarak görülen kızarıklıklar ve lekeler bu şekilde direkt olarak ortadan kaldırılabilir.

En sık kullanılan ürün pudra. Ancak buna özel olarak üretilmiş besleyici ve nemlendirici krem ve jeller de tercih edilebilir. Daha sonrasında başlanan ağda işlemleri çok daha acısız ve ağrısız bir şekilde tamamlanabilir.

Hassas Bölge Ağdalarının Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kadınlar hassas bölge ağdaları sonrası hemen duşa girmemelidir. Bu, belli başlı yan etki risklerinin ortaya çıkmasına doğrudan etki etmektedir. Bunun yerine bir 10-15 dakika beklemekte fayda var. Ağda sonrası da özel kremler ile söz konusu bölge canlı ve nemli tutulabilir.

 

Etiketler: Hassas Bölge Ağdalarında Bilinmesi Gerekenler
Ekim 02, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR