Evde Bezsiz Ağda Yapımı

Bezsiz Ağda Nasıl Yapılır? | Evde Bezsiz Ağda Yapım

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için tıraş bıçağı, tüy dökücü krem, epilasyon ve lazer gibi birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri de ağdadır. Ağda sonrası tüylerin uzun süre çıkmaması, kadınlar arasında fazlasıyla tercih edilmesini sağlar. Piyasada çeşitli ağda markaları vardır, ancak bunların çoğu kimyasal olarak zararlıdır ve sağlığı tehdit edebilir. Evde ağda yapmak, bu işin en güvenli ve sağlıklı yoldur. Evde bezsiz ağda nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek, kendi ağdanızı hazırlayabilmeniz için çok önemlidir.

1. Ev Yapımı Doğal Ağda Yöntemi

Malzemeler:

2 su bardağı şeker, 1/4 limon suyu, 1/4 su, 2 aspirin.

Yapılış:

Öncelikle 2 bardak şekere çeyrek bardak limon suyu ekliyoruz. Ayrı bir kapta çeyrek bardak suyu 2 aspirin ile karıştırıyoruz. Tüm malzemeleri, limon suyunu, suyu, şekeri ve aspirinleri küçük bir kapta alıp orta ateşte karıştırıyoruz. Şeker suda eriyip iyice kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşte açıp karıştırmaya devam ediyoruz.Bal rengi oluşunca hemen ocaktan çıkarmayın çünkü kıvam hala değişmeye devam ediyor. Biraz soğuduktan sonra bir cam kavanoza veya yağlı bir poşete döküp serin bir yerde saklayabilirsiniz.

2. Ev Yapımı Doğal Ağda Yöntemi

Malzemeler:

1 çay bardağı şeker, yarım çay bardağı su, yarım limon.

Yapılış:

Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynadığında köpük koyulaşacak. Karışımın akıcılığını kontrol etmek için bir kaşık ağda alın. Kıvam kararlı ise ateşten uzaklaştırın, yoksa biraz daha kaynatın. Ağda, macun kıvamına gelmelidir.

Evde Doğal Ağda Detaylı Tarif

Adım 1

Şekeri tencereye koyun ve şeker karamelleşene kadar orta ateşte pişirin.

Adım 2

Tahta kaşıkla limon suyu ve su ekleyin. Bunları ilave ederken dikkatli olun, çok köpüklü ve çok sıcak olacak. Malzemeler eriyene ve bir macun oluşturana kadar karıştırmaya devam edin. Karışım çok yoğunsa, doğru kıvama gelene kadar biraz su ekleyebilirsiniz.

Adım 3

Kullanmadan önce ağdayı biraz soğumaya bırakın. Eğer o an değil de, daha sonra kullanacaksanız biraz soğutun ve ardından buzdolabına koyun. O an ağda yapacaksanız, ağda sıcaklığını kontrol edin. Spatula ile, hazırladığınız ağdayı biraz bileğinize uygulayın. Rahatsız edici bir sıcaklıktaysa, biraz soğumasını bekleyin. Ağda çok sıcak olmamalı ama soğuk da olmamalı, cildiniz buna dayanacak kadar sıcak olduğunda ağda hazır demektir. 

Adım 4

Almak istediğiniz tüy uzunluğunu kontrol edin. Kılları rahat çıkarmak için ideal uzunluk 3 mm ile 7 mm arasında olmalıdır. Kıllar çok kısaysa, ağda kılları kökünden çıkarmada zorlanacak ve çekemeyecektir. Kıllarınız çok uzunsa kılları çıkarmak yine zor olacaktır.

Adım 5

Bir güzellik uzmanından bir ağda şeridi satın alın. Ağda şeritleriniz yoksa eski bir tişörtü veya pamuklu bir gömleği söküp ağda bandı olarak kullanabilirsiniz. Ağdayı uygulamadan önce ağdanın üzerine biraz bebek pudrası veya mısır nişastası serpin. Bu ürünler ciltteki fazla yağı ve nemi emerek ağdanın cildinize değil, direk olarak kıla yapışmasını sağlar, böylece daha az acı hissedersiniz.

Adım 6

Ağda spatulası ile, hazırladığınız ağdayı kılların çıkış yönüne doğru uygulayın. Ağdayı soğumaya bırakın, kullanacağınız ağda şeridi ya da herhangi bir kumaşı yavaşça çekme denemesi yapın ve kumaşın çekilmeye hazır olup olmadığını kontrol edin. Ağda çekilecek kıvama ulaştığında, kumaşı hızla, kılların uzama yönünün tersine doğru çekin. Evde bezsiz ağda aşamaları tamamlanmış oldu.

Etiketler: Evde Bezsiz Ağda Yapımı
Kasım 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR