Çam Sakızı Ağda Nasıl Yapılır?

Çam Sakızı Ağda Nasıl Yapılır?

Neden Çam Sakızı Ağda?

Güçlü bir antioksidan olarak bilinen çam sakızı ağda dışında da birçok alanda kullanılmaktadır. Bunların en başında solunum yollarına iyi gelmesi, ağız sağlığına destek olması gelir. Çam sakızı, yaralar için doğal bir iyileştirici olarak da kullanılmaktadır. Cilt bariyerini onarması, ciltteki hücreleri yenilemesi, parlaklık katması, kırışıklık ve kuruluğu önlemesi yönleriyle kozmetik alanında çok sık tercih edilen bir üründür. Ağda genellikle tahrişe ve kuruluğa yol açtığından bu durumlara iyi gelmesi, ağdada temel malzeme olarak sık tercih edilmesindeki en önemli sebeplerdendir.

Neden Çam Sakızı Ağda Tercih Edilir?

Çam sakızı ağda, adından da anlaşılabileceği üzere çam ağaçlarındaki sakız adı verilen yapışkan ve yoğun kıvamlı sıvılardan yapılmaktadır. Cilde olan faydaları da göz önünde bulundurulduğunda ağda için oldukça sık tercih edilen bir üründür. Maliyeti de düşük olduğundan birçok kişi için ilk tercih sebebidir. Bir kavanozu 4-10 TL arasında değişmektedir. Ayrıca, çam sakızı cildin hava almasını, tüylerin daha geç çıkmasını ve tüy köklerinin zayıflamasını sağladığı için oldukça verimli bir ağda yöntemidir.

Çam Sakızı Ağdanın Kullanımı

Öncelikle çam sakızı ağda nasıl kullanılır iyi öğrenilmelidir. Marketten, aktardan yahut kozmetik ürün satan mağazalardan bir kavanoz çam sakızı ağda alınmalıdır. Bir tencere içerisinde su kaynatılarak alınan çam sakızı ağdası, kavanozundan çıkarılmadan tencerede kaynayan suyun içine bırakılmalıdır. Sıcak suyun etkisiyle ağdanın kıvamı akışkanlaşacaktır. Ancak elde edilmek istenen kıvam çok akışkan değildir, sakız gibi uzayan ve hafif yoğun bir kıvamdır.

Çam Sakızı Ağdanın Uygulanması

Ağda bu kıvama geldikten sonra, mermer gibi sert ve temiz bir zemin gerekmektedir. Kıvamını alan ağda bu zemine dökülerek biraz ılınması beklenir. Zeminden çekildiğinde uygulamaya hazır bir kalıp şeklinde olacaktır. Sıcaklığının cildinizi yakmayacak seviyede olmasına dikkat etmelisiniz. Kolunuzdaki ufak bir bölgede sıcaklığını test edebilirsiniz. Ağdayı zeminden kaldırdıktan sonra, uygulamak istediğiniz yüzeye yapıştırın. Sonrasında ise, bir kumaş parçası veya dışarıdan aldığınız ağda bezi yardımıyla tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekin. İstediğiniz yüzey boyunca işlemi tekrarlayın.

Çam Sakızı Ağdada Püf Noktalar

Ağda uygulamasından önce, uygulamak istediğiniz bölgeye biraz pudra sürmek ağdanın tüylere daha iyi yapışmasını sağlayacaktır. Çam sakızı ağdası yapı olarak biraz ağır olduğundan, yüz, genital gibi bölgelerde dikkatli olmalısınız. Kol, bacak, sırt, koltukaltı bölgelerinde ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ağdayı tüylerin çıkışıyla aynı yönde sürmelisiniz. Ağdayı çekerken ise çıkış yönüne ters bir şekilde çekmeniz önemlidir. Bu, daha fazla tüy almasını, hatta kısa tüylerinizi bile kolaylıkla almanızı sağlayacaktır.

Ağda Yapıldıktan Sonra

Ağda işleminiz bittikten sonra bebe yağı, zeytinyağı ya da sıvı yağ gibi evde kolaylıkla bulabileceğiniz yağlarla temizliğini yapabilirsiniz. Tüy köklerini zayıflatmak isterseniz buna yönelik başka bitkisel yağlar da kullanabilirsiniz. Eğer hassas ciltliyseniz sert hareketlerden kaçınmanız, ağdadan sonra nemlendirici kullanmanız iyi olacaktır.

Ağda sonrası cildi yatıştırmak için İnci Ağda ve Masaj Yağını kullanabilirsiniz. Hoş kokusu ve yoğun esansı sayesinde birkaç damlası bile cildinizi yumuşatmaya yetecektir.

 

Ürün hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için tıklayın!

 

 

Etiketler: Çam Sakızı Ağda Nasıl Yapılır?
Aralık 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR