Çam Sakızı Ağda Hazırlanışı ve Yapılışı

Çam Sakızı Ağda Hazırlanışı ve Yapılışı

Çam Sakızı Ağda Hazırlama

Hazır ağdalar içerisinde kahverengi ambalaj içinde satılan çam sakızı ağdalar diğer ağda çeşitleri henüz yok iken sıkça kullanılan ağdalardandır. Çam sakızı ağda nasıl yapılır evdeki bir kaç malzeme bu ağdanın hazırlanmasında kullanılabilmektedir.
Şeker ve su karışımı olan ve yoğun yapıda ocak üzerinde kaynatılan ağda mermer üzerine dökülerek soğutulup yoğun macun kıvamına getirilir. Daha sonra temiz cilde uygulama yapılarak ağda işlemi uygulanır. Çam sakızı ağda yaparken bölgenin temiz olması ve ağda sonrasında çok çabuk cildin su ile ağdadan arındırılması gerekmektedir.
Henüz yeni hazırlanmış olan çam sakızı ağdanın direk cilde temas etmemesi gerekir. Sıcak uygulama cilde zarar verecektir. Cildin tahriş olmasına sebep olacağından mermer üzerinde soğutulması gerekir. Soğuduktan sonra cilde uygulanır.

Çam Sakızı Ağda Yapılışı

Eskiden bu yana bilinen çam sakızı ağda günümüzde birçok kişi tarafından da hala tercih edilmektedir. Çam sakızı ağda nasıl yapılır bir kaç püf noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Ağda işlemi öncesinde cildin temiz olması kıllar kökünden alındığında ciltteki kalıntıların gözeneklerden içeri girmesi engellenmelidir. Eğer temiz bir cilde uygulama yapılmaz ise sivilcelenme ve lekelenme meydana gelebilir.
Çam sakızı ağda nasıl yapılır cilde ağda uygulamasından önce pudra uygulaması yapılarak cildin soyulması engellenebilmektedir. Kılların yönüne sürülen çam sakızı ağda bez yardımı ile ciltten kılların ters yönüne doğru çekilir. Pürüzsüz bir cilt elde edilmesine yardımcı olur. Kıvrımlı bölgelerde genel olarak parmak uçlarına alınan bir miktar çam sakızı ağda kılların tutulup hızlı bir şekilde çekilmesi gerekir. Böylece kıllar kökünden alınmış olur.
Çam sakızı ağda sonrasında cildin iyice ağdadan arındırılması ve sonrasında cilde nemlendirici uygulaması yapılması gerekmektedir. Cilt nemlendirilerek işlem tamamlanır. Kılların çok fazla uzun olmaması ağda işleminin rahat bir şekilde yapılmasına yardımcı olarak cildin tahriş olmasına da engel olur.
Etiketler: çam sakızı ağda
Eylül 29, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR