C Vitamininin Cilde Faydaları

C Vitamininin Cilde Faydaları

Herkes, özellikle de kadınlar ciltlerin her zaman ışıl ışıl olmasını ve yaşlanmamayı isterler. Cilt dış etkenlerden, kirli hava, soğuk, sıcak gibi pek çok faktörden etkilenir. Sadece dış etkenler değil aynı zamanda tüketilen yiyecekler, kullanılan ilaçlar, yaşanan hastalıklar hatta stres bile cildi çok fazla etkileyecektir.

 Bu etkileri azaltmak ve cildi yaşlanmalara karşı korumak kişinin elindedir. Bunun için tabi ki sağlıklı beslenme ve yeterince su içmek çok büyük etkendir. Bunun dışında ise alınan vitaminler cildin sağlıklı ve pırıl pırıl görünmesine destek olabilirler. Kullanılan vitaminlerin neler olduğu, kullanımın düzenli olması da dikkat edilmesi gereken konulardır.

C Vitamini Nedir?

C vitamini insan vücudu için çok önemli olan vitaminlerden birisidir. Cilt bakımı ürünlerinde de sıkça kullanılmaktadır. C vitamini suda çözünen bir vitamindir. Günlük olarak yediğimiz limon, portakal gibi meyvelerin veya bazı sebzelerin içinde bulunmaktadır. Fakat vücut için yeterli olmayabilir.

C Vitaminin Faydaları

C vitamini cildimizi besleyerek, ışıltı ve gençlik kazandırmaktadır. C vitaminin cilde faydaları saymakla bitmez. Bu nedenle C vitaminli kremlerin düzenli olarak kullanılması ve gıda olarak vücuda alınması önemlidir. Cildimiz çok fazla dış etkene maruz kalmaktadır. Hava kirliliği, gözle görülmeyen tozlar, güneş, soğuk cildi hırpalar. C vitamini ciltte oluşan bu tahribatı onarmaya yardımcı olur. Böylece ciltte canlanma sağlar.

C Vitamini ve Kolajen Üretimi İlişkisi

Kolajen maddesi insanın vücudunun içerdiği proteinlerin yaklaşık olarak % 30’unu kapsar. Derinin, güçlü ve sağlıklı olmasına destek olur. 25 yaşından itibaren azalmaya başlar. İnsan kolajeninin büyük bir kısmı ise deride bulunmaktadır. C vitamini bu aşamada devreye girer. C vitamini içeren ürünler sayesinde, kolajen üretimi desteklenir. Özellikle belli bir yaştan sonra cilt yaşlanmasına karşı C vitaminli kremler kullanılmalıdır.

Yaşlanma Karşıtı C Vitamini

C vitamini içeren ürünler, cilde antiaging desteği sağlayacaktır. Bu durum yaşlanma sürecini yavaşlatır. Ayrıca yorgunluktan veya genetik faktörlerden dolayı gözaltı morlukları oluşabilir. Bu morlukların azalmasında da C vitamini desteği etkili olmaktadır. Zaman içerisinde cilt eski esnekliğini kaybeder. Bu nedenle C vitamini desteği etkili olacaktır.

C vitamini desteğini kremlerle veya serumlarla almak çok önemlidir. Fakat vücudunda C vitamini açısından zengin olan gıdalarla mutlaka beslenmesi gerekmektedir. C vitamini açısından zengin olan gıdalar, portakal, greyfurt, yeşilbiber, kivi, limon, çilek, brokoli, domates, patates, ıspanak ve kavundur.

C Vitamini Serumları

Cilde C vitamini desteği için serumlarda kullanılabilir. C vitamini serumu asidik bir yapıya sahiptir ve ciltteki ölü hücreleri temizler. Cildin parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Cilt için gerekli olan Kolajen üretimini tetikleyerek, cildin sarkmasının önüne geçebilir. Serumların içerisinde, E vitamini, cildi onarmaya yardımcı olan aloe vera jeli gibi maddelerde vardır.

C vitamini serumu ciltte oluşan lekelerin açılmasına ve sivilce izlerinin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca ciltte ton farklılıklarını ortadan kaldırır. Cildi onararak daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına destek verir. Güneş ışınlarının ciltte oluşturduğu hasarı onarmaya yardımcı olur. Ürün alırken, doğru ürünü aldığınıza dikkat etmelisiniz.

Etiketler: C Vitamininin Cilde Faydaları
Aralık 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR