Boncuk Ağda Nasıl Yapılır?

Boncuk Ağda Nasıl Yapılır

Boncuk Ağda Nedir?

Acı hissinin az yaşandığı ve kullanımının kolay olmasından dolayı boncuk ağda popüler hale gelmiştir. Peki, boncuk ağda ne anlama gelmektedir? Normal ağda türlerinden yapısı gereği farklı olan ağda adını şeklinden almaktadır. Fiyat bakımından da farklı olan boncuk ağda ile acı hissi yarı yarıya inmektedir. Genellikle ağda işlemlerine yeni başlamak isteyen kişiler için çok yararlı bir kullanımdır.

Boncuk ağdanın tercih edilme sebeplerinden biri de hassas ciltler içinde kullanım imkanı sunmasıdır. Hassas cilt tipine sahip kişilerin kıl köklerini kırmadan yumuşak bir biçimde temizlenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle boncuk ağda vücudun hassas kısımlarında, yüz bölgesinde, bacaklarda ve bikini bölgesinde kullanılmaktadır.

Boncuk Ağda Türü ile Sir Ağda Türü Arasındaki Farklar Nelerdir?

 Boncuk ağda türü ile sir ağda türü arasında çeşitli farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıklar ise ağdanın içeriğine, kullanım şekline ve yapısında barındırdığı özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Boncuk ağda ile sir ağda arasındaki farklar şu şekildedir:

 1) Boncuk ağdanın kullanımı el yardımı ile uygulanırken sir ağda da ise bez yardımı ile uygulanmaktadır.

 2) Sir ağda türünün içeriğinde şeker varken boncuk ağda türünde ise şeker bulunmamaktadır.

 3) Sir ağda türünde şeker bulunmasından dolayı kıl köklerini büyütmektedir. Fakat boncuk ağdanın yapısında şeker olmadığı için vücutta yer alan kıl köklerini beslememektedir.

 4) Sir ağda türünün kullanım şekli zorken boncuk ağda türünün kullanım şekli daha kolay olmaktadır.

 5) Boncuk ağda türü nispeten sir ağda türüne göre hassas ciltler için elverişli olarak imal edilmiştir.

 Boncuk Ağdanın Kullanımı Nasıl Yapılmaktadır?

 Boncuk ağdayı vücut yüzeyinde kullanmak için çeşitli aşamaların yapılması gerekmektedir. Bu aşamalar boncuk ağda nasıl yapılır sorusuna cevap olması açısından şu şekildedir:

 1) Yapılması gereken ilk aşama boncuk ağdanın kullanılması için ağda ısıtıcısının çalıştırılması gerekir. Isınan ağda ısıtıcı makinesin içine 3 yemek kaşığı boncuk ağdadan konulmalıdır. Yaklaşık olarak 15-20 dakika bekletilen boncuk ağdalar sonrasında oda sıcaklık seviyesine alınmalıdır.

 2) İkinci aşamada ise ağdanın yapısında bulunan balmumu boncuklarının tamamıyla erimesi gerekir. Kullanıma hazır olduğunu anlamak için kalın bir kıvama gelmiş olması yeterli gelmektedir.

 3) Üçüncü aşamaya gelindiğinde hazır kıvama gelen ağda spatula ile kıl köklerin üzerine sürülmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta vücut yüzeyinde yer alan tüylerin uzama yönüne doğru sürülmesi gerektiğidir.

 4) Kıl köklerine sürülen boncuk ağdayı çekme işlemi için 10-15 saniye bekletmeniz gerekmektedir. Çekme işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken nokta ise ağdanın ucunu bir miktar kalın bırakmanız icap etmektedir. Çünkü çekme işlemi yapılırken kolay ve rahat çıkması için yeterli miktarda kalınlığa ihtiyaç duyulmaktadır.

 5) En son aşamada ise boncuk ağdayı kıl köklerinin uzama yönünün tersine olacak şekilde çekilmesi gerekmektedir. Gerek duyduğunuz vücut yüzeyinin her alanı için bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Cilt tipinize göre İnci Ağda'nızı seçebilirsiniz. Ürünlerimizi incelemek ve sipariş vermek için lütfen tıklayın!

 

Hassas Ciltler için Azulen İnci Ağda Sert Tüyler için Naturel İnci Ağda Ölü Deri ve Batıklar için Siyah Ağda Hassas Bölgeler için Pudralı İnci Ağda

 

Etiketler: Boncuk Ağda Nasıl Yapılır
Aralık 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR