Boncuk Ağda Etkili Bir Yöntem Midir?

Boncuk Ağda Etkili Bir Yöntem Midir

Boncuk Ağda Nedir?

Boncuk ağda geleneksel kıl alma yöntemlerinden çok daha etkili acısız olarak yapılabilen, tüy alma yöntemidir. Hassas ciltli olan insanlarda rahatlıkla kullanılabilen boncuk ağda, yumuşak bir dokunuş sağlar. Özellikle koltuk altı, yüz bölgesi, bikini bölgeleri gibi hem yumuşak hem hassas olan alanlarda sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Nitekim hassas yapıda olan insanlar, evde acı çekmeden konforlu bir şekilde boncuk ağda kullanabiliyorlar.

Boncuk Ağda Etkili Midir?

Boncuk ağda yöntemi birçok insanın gözünde özel bir epilasyon yöntemidir. Bu nedenle çoğu insanın ilk tercih ettikleri yöntemdir. Boncuk ağda yöntemi kullanan insanların çoğu, sonuçlarından memnun kalmışlardır. Eğer sizde boncuk ağda etkili mi? sorusuna cevap arıyorsanız işte boncuk ağda yönteminin etkili olduğunu kanıtlayan nedenler.
Boncuk ağda yöntemini kullanan çoğu insan, bu yöntemin tüm sir ağda yöntemlerine göre daha pratik olduğunu belirtmektedirler. Ayrıca boncuk ağda, kullanıldıkça kıl köklerinin azalmasında ciddi olarak yardımcı olmaktadır. Boncuk ağdanın diğerlerine göre hem pratik olduğu hem de neredeyse hiç acı hissettirmediği biliniyor.
Hassas cilde sahip olan kişilerde kullanıldığı zaman, diğer ağdalar gibi tahriş yapmadığı gibi etkili sonuçlar vermektedir.
Görüldüğü üzere boncuk ağda etkili mi? sorusuna cevap olarak, son derece etkili bir epilasyon yöntemi denilebilir. Bu kadar etkili olmasının nedeni, bütün cilt yapılarında kullanılabilmesinin yanında, hiç acı vermeden yapılabilmesi diyebiliriz. Kısacası boncuk ağda etkili mi? sorusuna net bir şekilde acısız ve etkili bir yöntem diyebiliriz.

Boncuk Ağdanın Sir Ağda Türlerinden Farkları Nelerdir?

Sir ağdanın yapılabilmesi için ‘ağda bezi’  gerekirken, boncuk ağda elle kolay ve pratik biçimde kullanılabilir. Geleneksel sir ağdaların bir kısımında şeker ilavesi bulunur. Boncuk ağdanın içeriğinde bu söz konusu bile olamaz.
Aynı şekilde sir ağda şeker içerdiğinden kıl köklerini besleyerek kılların daha fazla gürleşmesine yol açar. Fakat boncuk ağda yönteminde bu durum tam tersidir. Şeker içermemenin yanı sıra, kıl köklerinin zayıflamasına yardımcı olup, kılların çıkmamasına yardımcı olabilmektedir.

Pratik Olarak Boncuk Ağda Nasıl Kullanılır?

Boncuk ağda kullanılmadan önce ağda makinesi iyice ısıtılır. Ağda makinesi ısınınca içine üç yemek kaşığı boncuk ağda eklenir. Yaklaşık 15 dakika bekletilir. Kalınlaştığında kıvamına geldiği rahatça anlaşılır. Elinize spatula alarak kıl bölgesine doğu sürülür. Ancak çekilebilmesi adına bir taraf daha kalın uçlu bırakılmalıdır.
Daha sonra ağda yaklaşık 3 dakika bölgenin üzerinde bekletilir. Sonrasında ağda kılların tersi yönüne doğru tekrar uygulanabilir. Bu işlem yapılırsa istenmeyen tüyler yok edilebilir. Görüldüğü gibi hem basit hem de pratik  olarak yapılabiliyor.
Etiketler: boncuk ağda
Eylül 29, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR