Bıyık Alma Yöntemleri

Bıyık Alma Yöntemleri

Vücudumuzun en hassas yerlerinden biri dudak üstüdür. Dudak üstüne zarar vermeden bıyıkları almak için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bıyık alma denildiğinde akla ilk önce ip ve ağda gelmektedir. Kadınlar bıyıklarını alırken aynı zamanda en az acı veren yöntemi tercih etmektedir. Bıyıklar alınırken kıl kökleri ve cilt yapısı da baz alınmaktadır.

 

İple Bıyık Alma Yöntemi

 

Eskiden beri kadınların bıyık alırken en çok tercih ettiği yöntemlerden birisi iple bıyık alma işlemidir. İple tüy alma tüylerin çıkış süresini uzatsa da acı veren bir yöntemdir. İple bıyık almayı kuaförler az tercih ederken genellikle kadınlar evde yapmayı tercih eder. İple alma yöntemi el alışkanlığına göre hızlı ve pratiktir.

 

Ağda İle Bıyık Alma Yöntemi

 

Pürüzsüz bir cilde acısız bir şekilde kavuşmak isteyen kadınların tercih ettiği yöntemdir. Ağda ile bıyık alma yöntemi tüylerin uzun süre çıkmasını önlemektedir. Ağda ile alınan bıyıkların bir diğer avantajı ise cilt tipine göre seçim yapılabilmesidir. Kökünden tüyleri aldığı için kadınları uzunca bir süre idare ettirir. Ağda ile bıyık alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Tüylerin çıkış yönünü ayarladıktan sonra ağda sıcaklığını ayarlamaktadır. Ağda cildinize yanlış uygulandığında tahriş edebilir.

 

İple Bıyık Almak Mı Yoksa Ağda İle Bıyık Almak Mı?

 

Ağda ile bıyık alma tüy köklerinden aldığı için uzun süre pürüzsüzlük hissi vermektedir. İple alınmaya göre daha acısız bir yöntemdir. Ağda ile bıyık alınırken uzmanlık ve el alışkanlığı gerektirmez. İnci ağda olarak farklı cilt tiplerine uygun ağda çeşitleri vardır. Ağda çeşitlerine göre kolaylıkla bıyık alma işlemi yapılmaktadır.

 

İple bıyık alınırken dikkat edilmesi gereken bir nokta ise tüyleri kırmadan almaktır. Ağdayla almaya göre biraz acılı bir yöntemdir. El becerisi ve uzmanlık isteyen bir yöntemdir. Bıyık alırken uzun bir zaman harcamanıza sebep olabilir. Pek çok kişi bu nedenle ağda ile bıyık alma yöntemini tercih etmektedir.

 

Ağda İle Bıyık Nasıl Alınır?

 

Kullanacağınız ağdayı öncelikle ısıtmanız gerekmektedir. Su kıvamına gelen ağdanın derecesi düşürülerek bal kıvamına gelmesi beklenir. Kıvama gelen ağda, tüylerin çıkış yönüne doğru kalın tabaka halinde sürülür. Donduktan sonra tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekilir. Ağda çeşitlerini ve bıyık alma yöntemleri için inci ağda sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Hassas Ciltler için Azulen İnci Ağda Sert Tüyler için Naturel İnci Ağda Ölü Deri ve Batıklar için Siyah Ağda Hassas Bölgeler için Pudralı İnci Ağda

 

Etiketler: Bıyık Alma Yöntemleri
Mayıs 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR