Badem Yağı Nedir? Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Nedir? Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Badem yağı özellikle son zamanlarda popülerlik kazanmış bir yağ türüdür. Bu kadar popüler olan badem yağı nedir? İçerisinde bulunan demir, çinko, E vitamini veya magnezyum gibi birçok zengin mineral bulunmaktadır. Özellikle cilt ve saç için faydalı vitaminlere sahip olmasından dolayı oldukça sık kullanılır. Özellikle tatlı badem kozmetik ve yemek amaçlı oldukça fazla kullanılır. Acı bademin ise direk kullanılması içerisindeki toksik maddelerden dolayı kesinlikle önerilmez.

Peki badem yağının faydaları nelerdir. sorusuna gelecek olursak, badem yağının özellikle ciltte, saçlarda veya organlarda faydaları görülür.

Badem Yağının Cilde Faydaları:

İçerisindeki mineraller ve vitaminler sayesinde cilde iyi gelen badem yağı, cildi nemlendirir, yumuşatır ve gözaltı morluklarının giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca kirpiklerin kısa sürede uzamasını sağlar ve seyrekliği giderir. Ayrıca makyaj temizleme amaçlı da kullanılıyor.

Ciltteki istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyenler ve hassas bir cilde sahip olanlar için badem yağı içeren ağdalar tavsiye edilir. Cilde zarar vermeden ve kurutmadan yapılan ağdadan sonra cilt hasar görmez.

Makyaj temizleme amaçlı kullanılacak olan badem yağı pamuğa dökülür ve yüz nazikçe ovularak makyaj çıkartılır. Nemlendirme amaçlı kullanılacak olan badem yağı ise çok az miktarda alınır ve cilde yedirilir.

Badem Yağının Saça Faydaları:

Özellikle kırılmış, hasar görmüş ve kurumuş saçlara sahip olanlar badem yağını oldukça fazla kullanırlar. İçerisindeki vitaminler saç derisini ve uçlarını onarır, kuru saçları nemlendirir. Saç dökülmesi problemi yaşanırsa saç derisine sürülen badem yağı dökülmeyi azaltabilir. Seyrek saçlara sahip olanlar için ise yeni saç çıkarımını hızlandırır. Saç derisindeki ölü derilerin atılmasını sağlayarak peeling etkisi gösterir.

Saç için badem yağı kullanılmak isteniyorsa bunun birçok yöntemi vardır. Bir miktar badem yağı saç diplerine ve uçlarına sürülür. En az yarım saat, isteğe bağlı saatler, saçta bekletildikten sonra şampuanla saç yağdan arındırılır. Haftada iki kez yapılan bu kür saçta büyük değişikliğe yol açar.

Badem Yağının Sağlığa Faydası:

Bunca vitamin ve minerali barındıran bir yağ tabi ki insan sağlığına da iyi gelmekte. Badem yağı bağışıklık sistemi, diyabet, sinir sistemi, hafıza, kalp gibi birçok soruna iyi gelir. Yiyeceklerde veya su içerken kullanılan badem yağının vücuda olan faydaları oldukça fazladır.

Etiketler: Badem Yağı Nedir? Badem Yağının Faydaları Nelerdir?
Nisan 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR