Ağdadan Sonra Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler Nedir?

Ağdadan Sonra Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler Nedir?

 

Bir zamanlar sadece ve sadece kadınların kullandığı bir terim olan ağda, artık erkeklerin de güzellikleri için hiç düşünmeden tercih edebilecekleri bir seçenek olarak güzellik merkezlerinde yerini aldı. Ağda, yapısı itibariyle yapışkan bir ve tutunduğu yerde soğuyarak, deri ve gözenekleri kaplayan yapısı ile en ince kıl köklerini dahi çekerek geride pürüzsüz bir ten bırakmaktadır. Ağdanın ciltteki ölü derileri de aldığı bilinen bir gerçektir.

Ağda'nın Bu Kadar Çok Tercih Edilme Sebepleri

Ağda genel itibariyle her epilasyon sonrasında daha ince ve daha seyrek tüy çıkmasına sebebiyet verdiği için tüylerin azalması açısından bugüne kadar çok fazla tercih edilmiştir. Erkeklerin dahi sakal bölgesine uyguladıkları ağda sayesinde sürekli tıraş olmak zorunda kalan erkeklerin elmacık kemikleri ve boyun bölgelerinde çıkan tüylerin daha ince ve seyrek çıktığı gözlemlenmiştir. Kadınların hassas bir bölgesi olan genital bölgede de çok fazla tercih edilen ağda, tüy köklerine kadar inebilmesi açısında ve kolaylıkla tenden ayrılabilmesi açısından uzun süre konfor yaşatabilmektedir.

Ağda ve Ağda Sonrası Uygulanacak İşlemler

Ağda işlemi genel itibariyle tüy problemlerinde en iyi performansı sağlayan fakat kısa süreli bir işlemdir. Her ne kadar kısa süreli sonuçlar elde edilmesine neden olsa da ağda markaları ve ağda çeşitleri hassas ciltlerde olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir. Ağda sonrası yaşanacak olumsuz sonuçlardan kurtulmak için kullanacağınız ağdanın sıcaklığını iyi belirlemeniz, ufak bir bölgenizde ağdayı denemeniz gerekmektedir. İnci ağda, farklı cilt tipleri için geliştirdiği ağdalar ve ağda çeşitleri ile ağda sonrası tahriş olmuş problemlerin sorunlarını kalıcı olarak çözmeyi hedeflemiştir.

 Güvenilir Bir Firmadan Ürün Temin Etmek Çok Önemli

Eskiler ağdayı evlerinde şeker ve limon suyu ile hazırlayarak kendi imkanları ile yaparlardı. Günümüzde ise teknolojinin son imkanlarını kullanarak ağda üreten profesyonel bir ekibi ile çalışan İnci Ağda gibi güvenilir firmalar bulunmaktadır. Bu firmaların ağda sonrası ürünleri de oldukça fazla talep görmektedir. Ağda temizleme ve masaj yağı içeriğindeki ekstra yağlar sayesinde kullanılan ağdanın cindi ne olursa olsun kartuş, konsere, kalıp ya da sir ağda fark etmeksizin kalıcı olarak tenden kusursuzca temizler.

Ağda Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Cildi ağdaya hazırlamak kadar ağdadan sonrasında da cildi yatıştırmak gerekmektedir. Ağda sonra yapılması gerekenler öncelikli olarak, ağda uygulanan bölgenin yağlanması ilk yapılması gereken uygulamadır. Ağda sonrası yapılmaması gerekenler ise daha detaylı ve cilt sağlığı için daha fazla sorumluluk gerektirmektedir.

l Ağda sonrasında kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır.

l Ağda sonrasında ağda yapılan bölge çok sıcak su ile yıkanmamalı ve sabun kullanılmamalıdır.

l Gözeneklerin açık olması sebebiyle sauna, hamam vb. gibi yerlere girilmemelidir.

l Deniz ve havuza girmek enfeksiyon riskini arttırmaktadır.

Kurallara uyulduğu takdirde en güvenilir ve temiz yöntem olan ağda İnci Ağda kalitesi ile güvenli epilasyonun kapılarını açarken, hijyen ve temizlik açısından da çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Etiketler: Ağdadan Sonra Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler Nedir?
Ocak 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR