Ağda Sonrası Oluşan Morluklar

Ağda Sonrası Oluşan Morluklar

İstenmeyen tüylere karşı tercihiniz ağda ise tüyleri kökünden kaliteli bir ağda kullanımı ile bu tüylerden sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Elde ettiğiniz pürüzsüz ve tüysüz görünüm, yaklaşık 3-4 hafta sizinle birlikte. Ağda kullanım sonrasında eğer cildinizde ağda kaynaklı herhangi bir morluk oluştu ise kesinlikle moralinizi bozmayın ve kaygıya kapılmayın. Böyle bir durum karşısında ağda morluğu nasıl giderilir konusunda araştırma yapabilir ve bu tarz morlukları kolayca kısa sürede giderebilen etkili uygulamaları öğrenebilirsiniz.

Ağda Sonrası Neden Morluk Oluşur?

Ağda sonrasında cildinizin çeşitli bölgelerinde morumsu lekeler meydana geldiğinde bunlar genel olarak ağda morluğu olarak ifade edilir. Bu morluklar, cildin ağda uygulamasına verdiği bir tepkinin sonucunda ortaya çıkmaktadır. Cildin ağda kullanımı sırasında tahriş olması bu morlukların oluşumunun temel sebepleri arasında yer almaktadır. Bu hallerde ağda kızarıklık ve morluklarını ortadan kaldıran cildi rahatlatarak eski sağlıklı görünümüne kavuşturan yöntemler mevcuttur.

Ağda Sonrasında Oluşan Morluk Nasıl Önlenir?

Yalnızca üç basit adımı izleyerek ağda sonrası oluşan morluk ve kızarıklıklardan rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Sağlıklı bir görünüme kavuşmak için tavsiye edilen bu adımla şöyle:

Birinci Adım: Cildiniz için ağdayı kullanmadan önce mutlaka ağda kullanıma talimatını ve içindekiler bölümünü okumanız önemli. Böylelikle cildinize zarar veren ve tahriş edebilecek içeriklerden uzak durmuş ve alerjik etkilerden de kurtulmuş olursunuz.

İkinci Adım: Pudra kullanın. Bölgeye dökeceğiniz pudra, koruyucu bir tabaka olarak cildinizin morarmasına ve tahriş olmasına engel olur.

Üçüncü Adım: Ağda işlemi bittikten sonra cildinizi nemlendirin. Aloe Vera içeren kremleri tercih edebilirsiniz. Nemlendirme uygulamaları, cildinizin kızarıklık göstermesini önleyecektir.

Ağda Sonrası Morluk Nasıl Geçer?  

 - Ağda çeşidini belirlerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri cilt tipi ve ağdanın içerdiği pudra miktarıdır. Ağda uygulaması yapılacak olan bölge hassas bir bölge ise pudralı ağdalar tercih edilmelidir. Ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır.

 - Ağda sonrası morluk oluşumu halinde morluğun üzerine buz uygulaması yapılabilir. Birkaç saatte bir 15 dakika süre ile buz kompleksi uygulanmalıdır. Buz kompleksi uygulaması ile iltihaplanma ve şişme gibi arzu edilmeyen durumların meydana gelmesi etkili bir biçimde önlenir. Bu uygulama, morlukların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.

 - Ağda sonrasında oluşan morluklar için bir diğer uygulama ise morardıktan sonra cilde ikinci günden sonra ılık kompres uygulanmasıdır. Bu uygulama sayesinde dokularda kan dolaşımı artmaktadır. Ayrıca bu uygulamanın öne çıkan en önemli faydası iyileşme sürecini bir hayli hızlandırıcı yönüdür.

 

Ağda sonrası cildi yatıştırmak için İnci Ağda ve Masaj Yağını kullanabilirsiniz. Hoş kokusu ve yoğun esansı sayesinde birkaç damlası bile cildinizi yumuşatmaya yetecektir.

 

Ürün hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için tıklayın!

Etiketler: ağda sonrası morluk
Temmuz 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR