Ağda Sonrası Bacaklarda Kaşıntı ve Kızarıklık Nasıl Gider?

Ağda Sonrası Bacaklarda Kaşıntı ve Kızarıklık Nasıl Gider?

Ağda teknolojisi, vücut tüylerini almak isteyen kadınlar tarafından yüzlerce yıldır kullanılmaktadır ve günümüzde hala en popüler epilasyon yöntemlerinden biridir. Kıl köklerinden alındığı için sağladığı uzun süreli pürüzsüzlük ağdanın en çekici yönüdür. Ancak epilasyon sonrasında gerekli özen gösterilmezse ağda sonrası akne ve tahriş sorunları ortaya çıkabilir. Doğal içeriklerle zenginleştirilmiş ağda bandı ciltte oluşabilecek kızarıklık ve ağrıyı en aza indirerek size istediğiniz rahatlığı sağlayacaktır. Ancak cildinizi uzun süre hayal ettiğiniz kadar pürüzsüz tutmak ve ciltte tahriş edici sivilce ve tahriş oluşumunu önlemek için temizlemeli ve korumalısınız.

Ciltte Kalan Ağda Nasıl Temizlenir? 

Ağda yaptıktan sonra en önemli şey cildin kalan ağdalı kısmını dikkatlice temizlemektir. İşlemden sonra kalan ağdayı temizlemek istiyorsanız ağda yağlı mendillerin hoş bir kokusu ve yatıştırıcı etkisi vardır, bu da cildinizdeki ağda kalıntılarını gidermenize yardımcı olabilir. Ağda yağlı mendille tüy alma alanına nazikçe silin. Bu aşamada cildinizi tırnaklarınızla kaşımaktan ve kuvvetli egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız. Nemlendirici içerikli ağda temizleme mendillerini kullandıktan sonra cildinizin yumuşaklığını hemen hissedeceksiniz!

Ağda Sonrası Kızarıklığı Önlemek İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ağda yaptıktan sonra güzellik ürünlerini kullanmaya dikkat etmeli ve cildi tahriş edebilecek durumlardan kaçınmalısınız. Ağda yaptıktan sonra aşırı sıcak suda yıkamayın ve sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıktaki yerlere girmeyin. Buhar, açık kıl köklerini esnetecek ve kurutacaktır. Özellikle yazın ağda yaptıktan sonra denize, havuza girmek ve güneşlenmek için en az 24 saat beklemelisiniz. Güneşe çıkmadan önce daima koruyucu giysiler giyin. Terin tuzlu bir tadı vardır ve ağdalı alanları yakıp tahriş edebilir. Bu nedenle, ağdadan sonra çok fazla terlememeye dikkat edin. Çok sıkı giysiler, nefes alamayan kumaşlar, ağdalı cilt için rahat ve havalandırılmış bir ortam sağlayamaz. Cildinizi yormayacak pamuklu, nefes alabilen ve bol giysiler tercih etmelisiniz. Ağda sonrası kaşıntı ve kızarıklığı önlemek için en önemli noktalardan biri kozmetik ürünlerden bir süre uzak durmaktır. En az 24 saat deodorant, parfüm veya terlemeyi önleyici ürünler kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Ağdadan Sonra Tahriş Olan Bölgeye Ne İyi Gelir?

Hassas ciltler dikkat edilmesine rağmen, Ağda sonrası kızarıklık ve ağda sonrası kaşıntı gibi tahrişe neden olabilir. Bu durumları önlemek için, ağda işlemine birkaç gün devam edebilirsiniz.

Cildi taze aloe vera jeli, hindistancevizi yağı veya badem yağı ile rahatlatabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrası birkaç gün rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik krem ​​kullanmak cilt tahrişini en aza indirebilir. Ancak bu tür ilaçları alıp cilde uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.Her derde deva buz, ağda sonrası için de kullanılabilir. Cilde buz küpleri ile soğuk bastırdıktan sonra, ağda sonrası kızarıklığı ve tahrişi azaltmak için temiz bir beze sarabilirsiniz.Ağda yaptıktan sonra şişmiş ve kaşıntılı cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Soğuk suyla karıştırılmış sütü cildinize nazikçe silmek için temiz bir bez kullanın.

Ağda sonrası cildi yatıştırmak için İnci Ağda ve Masaj Yağını kullanabilirsiniz. Hoş kokusu ve yoğun esansı sayesinde birkaç damlası bile cildinizi yumuşatmaya yetecektir.

 

Ürün hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için tıklayın!

 

 

 

Etiketler: Ağda Sonrası Bacaklarda Kaşıntı ve Kızarıklık Nasıl Gider?
Şubat 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR