Ağda Bezi Çeşitleri ve Özellikleri

Ağda Bezi Çeşitleri ve Özellikleri

Günümüzde pek çok hanım evde ağda yöntemi ile tüylerini almaktadır. Ağda yaparken ihtiyaç duyulan malzemelerin kalitesi ve çeşidi de tüylerin çıkma hızını etkilemektedir. Kullanılan ağda bezleri ise bu malzemeler arasında en önemli konudur. Eski yöntemlerden biri olan sir ve şeker ile hazırlanan ağdalar için yıkanabilir bezler bulunmaktadır. Bunun ile birlikte kullan at ağda bezleri, elle ısıtılıp hazır hale getirilen ağda bezleri piyasada bulunan ağda bezi çeşitleri arasındadır.

Sir ve Şeker Ağda İçin Kullanılan Yıkanabilir Ağda Bezi

Sir ve şeker ağdası için kullanılan yıkanabilir ağda bezi günümüzde pek tercih edilmeyen eski yöntemlerden biridir. Yıkanabilir ağda bezleri uzun süreli kullanım vaat etse de, hijyenik değildir. Sürekli olarak aynı bez ile bacaklara ağda işlemini uygulamak tüylerin kalınlığını arttırarak deri üzerinde sivilcelenmeler yapmaktadır. Ağda bezi özellikleri arasında bezin yapısı ve kalitesi de oldukça önemlidir. Yıkanabilir ağda bezlerinin yapısı tüylerin daha hızlı çıkmasına neden olmaktadır.

Elle Isıtılan Ağda Bantları

Elle ısıtılan ağda bantları pratik bir ağda imkanı sunmaktadır. Fakat bu işlem tüylerin çıkma hızını arttırarak temiz bir ağda sunmamaktadır. Elle ısıtılan ağda bantları belirli miktarda olup tüm bölgeler için yeterli sayıya sahip değildir. Bantların üzerinde bulunan ağdanın uzun süre bu bant üzerinde durması da ağdanın hijyenik bir şekilde yapılmasını engellemektedir. Ağda bantları elle ısıtılarak kişi için vakit kaybı oluşturmaktadır. Aynı zamanda bandın tam olarak ısınmaması da ağdanın ciltte kalıntı bırakmasına neden olur.

İnci Kullan At Ağda Bezleri

Günümüzde ağda için kullanılan en temiz ve pratik ağda bezi kullan at ağda bezleridir. Bu bezler hiçbir şekilde kopma ya da yıpranma yapmaz. Böylelikle ağdanın güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar. İnci kullan at ağda bezleri farklı ebatlarda olup her bölge için rahatlıkla kullanılmaktadır. Tamamen hijyenik olan bu bezler sayesinde ağda yapılan bölgede çeşitli cilt sorunları meydana gelmez.

Kullan at ağda bezleri farklı boyutlarda kesilerek ağda yapma fırsatı sunmaktadır. Evde kendi ağdasını yapmak isteyen kişiler için önerilen kullan at ağda bezleri, uzun süreli kullanım imkânı da sunmaktadır. Tüylerin azalmasını ve incelmesini sağlayan bu bezler, cilt üzerinde kararma ya da batık gibi sorunlara yol açmaz.

 Ağda Bezinin Kalitesi Neden Önemlidir?

Ağda bezinin kalitesi tıpkı ağdanın kalitesi gibi oldukça önemlidir. Kaliteli olmayan ağda bezlerin tüyleri derinlemesine almaz. Bu nedenle tüyler daha hızlı ve sert bir şekilde çıkmaya devam eder. Çeşitli cilt problemlerine neden olan kalitesiz ağda bezleri, cilt yüzeyinde kararmalar ve lekelenmeler yapmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için kaliteli bir ağda bezi kullanımı önerilmektedir.

Ağda Bezi Fiyatları

Ağda bezi fiyatları çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Günümüzde en hesaplı ve pratik ağda bezi kullan at bezleridir. Hijyenik olan bu bezler kişiye uzun süreli kullanım imkanı sunmaktadır.

Etiketler: Ağda Bezi Çeşitleri ve Fiyatları
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR