Acısız Boncuk Ağda Nedir?

acısız boncuk ağda

Boncuk ağda, ağda şeklinin adeta bir boncuğa benzemesinden dolayı bu ismi almıştır. Boncuk ağdalar diğer ağda türlerine göre daha az acı vermektedir. Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir. Pratiklik konusunda ise oldukça kolay bir kullanımı vardır.

Boncuk ağda son zamanlarda kendisine fazlaca kullanıcı bulmuştur. Bunun ilk nedenlerinden birisi de acısız olmasıdır. Deriyi tahriş etmeyen boncuk ağda deride kızarıklık ve tahrişin oluşmasını da önler.

Boncuk ağda özellikle hassas ciltler üzerinde yalnızca ince kıl köklerine müdahale eder. Sadece kıl köklerine müdahale eden ağda diğer ağdalara oranla daha az acı verir.

Boncuk Ağda ile Sıradan Ağda Türleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Geleneksel yöntemlere bağlı olarak yapılan sir ağdalar ile acısız boncuk ağda arasında önemli farklar bulunur. Bu farklar şu şekildedir;

Sir ağda kullanırken ağdayı çekebilmek için bir bezden faydalanmak gerekir. Ama boncuk ağda için bez gereksinimi bulunmaz. El yardımıyla acısız boncuk ağda kullanımını gerçekleştirebilirsiniz.

Sir ağdaların pek çoğunda şeker bulunur. Şeker kıl köklerinin çabuk uzamasına neden olur. Oysa boncuk ağdaların içeriğinde şeker maddesi yer almaz.

Sir ağda ince kıl köklerine erişim sağlayamazken acısız boncuk ağda en ince kıl köklerine kadar ulaşarak, kıl köklerini yok eder.

Boncuk Ağda Kullananların Yorumları

Boncuk ağda son zamanlarda oldukça popüler hale gelen bir güzellik ve temizlik ürünüdür. Bu ürüne artan rağbet ise farklı nedenlere bağlıdır. Boncuk ağda kullanan kişiler ağdanın kullanımından ve pratikliğinden çok memnun kaldıklarını söylemekte. Özellikle acısız boncuk ağda olarak da bilinen bu ağda, gerçekten acı hissini ortadan kaldırıyor.

Boncuk ağda kullanan kişilerin yorumları ağda ile ilgili çok olumlu. Şeker içermeyen boncuk ağdanın kısa sürede tüylerde %70’varan azalma gösterdiği de biliniyor. En ince tüylere kadar ulaşan boncuk ağda sayesinde daha pürüzsüz bir cilt elde ediliyor. Tüm bunlar boncuk ağda kullanıcıların yaptığı yorumlardır. Memnuniyet düzeyi her geçen gün artan boncuk ağda için tahrişi engellediği de kullanıcıların yorumları arasında.

Acısız Boncuk Ağda Nasıl Kullanılmalıdır?

Acısız boncuk ağda kullanımı için de bir ağda ısıtıcısına ihtiyaç duyulur. Ağda ısıtıcısı tamamen ısındığında içerisine yaklaşık olarak 3 yemek kaşığı boncuk ağda eklenir. Isıtıcıda boncuk ağdanın erimesi için ortalama 20 dakika beklenir. Ağdalar eridikten sonra ise ağda ısıtıcısı oda sıcaklığına alınarak, ağda muhafaza edilir.

Boncuk ağdalar tamamen eridiğinde ve yapı olarak kalın bir kıvam aldığında ağda kullanılabilir hale gelmiş demektir. Ağdayı doğru şekilde kullanabilmek için ağda spatulasına ihtiyaç duyulur. Spatula yardımıyla ağda, kıl köklerinin çıkış yönüne doğru sürülür. Sürülen bölgede ağda 2 dakika kadar bekletilir ve kuruduğuna emin olunur. Bu uygulamadan sonra ağda uç kısmından tutularak çekilir. Çekme işlemini kıl köklerinin çıkış yönünün tersine doğru yapmak daha doğru olacaktır.

Etiketler: acısız boncuk ağda nedir
Ekim 02, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR