Acısız Ağda

acısız ağda

İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemlerinden biri olan ağda işlemi kılların kökünden alınmasını sağlamaktadır. Ciltteki ölü derinin de temizlenmesi için uygulanan ağda uygulaması ayda bir kez düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Koltuk altı, bikini bölgesi, bacaklar ve tüylü bölgelerin her birine uygulanan ağda cilt hassasiyetine göre belirlenmelidir. Ağdalar cildin sertliğine göre belirlenip cilde ılık bir şekilde uygulanmalıdır. Kılların kökünden çekme işlemi sırasında acı hissi oluşabilmektedir. Bu nedenle acıyı hafifletecek yöntemler tercih edilebilir. Cildin tahriş olmaması için düzenli olarak pudralı ağdalar da tercih edilebilmektedir.

Ağda Seçimi

Cildin hassasiyetine göre belirlenen ağdalar pudralı ve pudrasız şekildedir. Genel olarak sert bölgelere pudrasız ağdalar kullanılmaktadır. Fakat cilt hassasiyeti fazla olan kişilerde bacak bölgesinde de pudralı ağdalar kullanılabilir. Bikini bölgesi ve koltuk alt gibi bölgeler ince deriye sahip olan bölgelerdir. Bu bölgelerde mutlaka pudralı ağdalar tercih edilmelidir. Ağda yapılacak olan bölgenin temiz olması ve kılların kökünden alınması için kıl yönüne ağda sürülmelidir. Ağda seçimi yaparken mutlaka cilt yapısına dikkat edilmesi gerekir.

Acısız Ağda

Cildin hassasiyetine göre uygulanan ağda ekstra pudralama işlemine ihtiyaç duyulabilir. Fakat hafif yapılı ağdalar tercih edilir ise acı hissi çok az olacaktır. Acısız ağda nasıl yapılır sorularının cevabı içinse farklı yapıdaki ağdalar kullanılabilir.

Ağda işlemi yapılırken cilde uygulanan ağda bez yardımı ile temizlenir. Ayrıca bezsiz olan granül ağdalar da kullanılabilmektedir. Bu tür ağdalar genellikle spatula yardımı ile uygulanarak biraz soğuması beklenir ve ciltten ters yöne çekilerek temizlenir.

Acısız ağda nasıl yapılır henüz yeni ağda yapmaya başlayan kişiler için merak konusudur. Cilde ilk kez ağda uygulaması yapılacak ise mutlaka öncesinde cilt temizlenmeli ve ince tabaka şeklinde talk pudra uygulaması yapılması doğru olacaktır.

Ağdanın Acısını Hafifletmek İçin Yöntemler

Ağda yaparken acı hissinin cilt hassasiyetine göre uygulanan yöntemler cildin tahriş olmasına da engel olur. Özellikle kişinin cildi çok hassas ve tahriş olmaya meyilli ise acısız ağda yapma yöntemleri konusunda bilgi sahibi olması gerekir.

Acısız ağda nasıl yapılır bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta cilt yapısına uygun ağda çeşidinin tercih edilmesidir. Pudralı ağdalar cildin kızarma ve soyulmasına karşı önlem alınmasını sağlar. Böylece ağda sonrasında acı hissi en aza indirilmiş olur.

Acısız ağda nasıl yapılır ve ağda sonrası cilt nasıl rahatlatır konusu ile ilgili birçok kişi tereddüt etmektedir. Ağda sonrasında mutlaka bir nemlendirici kullanmak cildin ferahlamasını sağlayacaktır. Acı eşiği düşük olan kişilerde ağda önce buz uygulaması yapmak da acıyı hafifletici etki sağlar. Ayrıca kılların çok fazla uzun olmamasına dikkat edilmelidir. Uzun tüyler ağda ile çekilirken cildin tahriş olmasına ve acının daha fazla olmasına neden olabilir. Bu durum ile karşılaşmamak için mutlaka kaliteli ve doğru seçim yapılarak ağda tercihi yapılmalıdır.

 

Etiketler: acısız ağda
Ekim 02, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR