Sert Tüylerden Ağda İle Kurtulmak

Sert Tüylerden Ağda İle Kurtulmak

Vücudumuzun farklı yerlerinde bulunan miktarı ve dağılımı genetik unsurlar tarafından belirlenen kıllar, kıl kökleri nedeniyle oluşmaktadır. Ayakların tabanları ve avuç içleri haricinde vücudun neredeyse her kısmında kıl kökleri yer almaktadır. Bazı kıl köklerinin gözle bakıldığında görülmeyeceği inceliğe sahip kıl üretmekte olduğu bilinmektedir. Ancak bazı kökler aktif bir biçimde kıl üretimini yapmaktadır. Cinsiyet farkına, yaş dönemlerine ve hormonal durumlara bağlı olarak vücutta daha belirgin olan sert tüyler ya da ince tüyler oluşmaktadır.

Birçok bölgeyi jilet aracılığıyla tıraş etmek kıllar da gözlü görülür farklılıklara neden olmaktadır. Tıraş sonrası kılların geri uzaması bir iki günü bulmamaktadır ve ince tüylerin sertleşmesine, gözle görülür bir şekilde renginin koyulaşmasına neden olur. Çoğu zaman sert tüyler için ağda yöntemi daha uygun gözükmektedir. Ağdanın etkisi uzun sürelidir. Kıllar birkaç hafta sonra tekrar büyür ancak bu sefer daha ince ve gözle görülmeyecek seviyeye inmiş olacaklardır. Eğer ağda işlemini yıllarca sürdürüp düzenli hale getirilirse kıllar da kalıcı azalmanın da meydana geldiği görülmektedir.

Tüyler Neden Sertleşir?

Çoğu insan tüylerden kurtulmak için farklı yöntemlere başvurmaktadır. Tüylerin kalınlığını etkileyen en önemli etmenlerden birisinin hormonlar durumlar ve genetik yapı olduğu bilinmektedir. Ancak bunun dışında yanlış yöntemlerle tüy alımı işlemleri de kişinin tüy yapısını etkilemektedir. Özellikle acele bir zamanda jilete başvurmak zorunda kalan birçok kişi vardır. Bu kişiler, hem sert tüy yapısıyla karşı karşıya kalır hem de bacaklarda siyah noktalanan batık ya da kıl kökleri ile mücadele etmek zorunda kalır. Ancak ağda yöntemi ardından tüyler hem seyrelebilir hem de incelebilir.

Sert Tüyler İçin Doğru Ağda Nasıl Yapılmalıdır?

Ağdanın sıcaklığından kullanılan beze kadar sert tüyler için ağda yapma yöntemi önemlidir. Sıcaklığı teni yakmayacak kıvama geldiğinde uygulanmak istenen bölgeye tüylerin çıkış yönüne doğru sürülür. Ancak tüylerin çıkış yönünün tersine doğru bezin çekilmesi önemlidir. Kılların kırılmamasını sağlamakla kalmayıp, vücuttan kalın tüyleri uzaklaştırır. Diğer bir hatalı unsur ise tüylerin çıkmasını beklememektir. Zamanı geldiğinde doğru ağda tekniği ile tüylerden yüksek oranda kurtulmak ve pürüzsüz 3 ile 6 hafta arası kalabilmek mümkündür.

Sert Tüyler Ağdayla Azalır Mı?

Birçok kişinin sert tüylerle başı beladadır ve sertleşen kılları tekrar ince kıl yapısına döndürmek isterler. Ağdanın temel katkılarından birisi de sürekli ve düzenli kullanımda bu vaadi verebilmektedir. Düzenli ağda yapan kişi de kıl kalınlığında zayıflama ve normal hale dönme görülebilmektedir. Sadece kıl yapısı incelmek ile sınırlı kalmaz; aynı zamanda bölgesel seyrelmeler de görülebilir. Ağda yapmak güvenli bir yöntem olarak bilindiğinden istenilen sıklıkta yapılabilir ancak tüylerin alınabilecek boya gelmesi daha başarılı sonuçlar doğuracaktır.

Sert Tüyler İçin Ağda Yöntemi

Ağda yöntemi düzenli tekrarlar ile uygulandığında kişi için istediği sonuçları pozitif çıkabilecek bir tekniktir. Sert tüylerde kıl kökleri iyice güçlendiği için ağda sonucu bu kökleri inceltmek mümkündür. Ayrıca doğru uygulamalar sonucunda batık oluşumunu da azaltabileceği görülen sonuçlardan bir diğeridir. Önemli olan sert tüyler için ağda yöntemini periyotlarla tekrar edebilmek ve düzenli bir hale getirebilmektir. Bütün bu unsurlar göz ardı edilmediği takdirde olumlu sonuç alma yüzdesi artacaktır.

Sert tüylerde etkili Klasik Naturel İnci ağdalarımızı incelemek için tıklayın!

Sert Tüyler için Klasik Naturel İnci Ağda

 

 

Etiketler: Sert Tüylerden Ağda İle Kurtulmak
Ekim 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR