Kolonya Kullanımı ve Kolonya Faydaları

İnci Ağda Kolonya

Günümüz koşulları içerisinde virüslerden korunmanın en etkili yollarından biri el ve vücut temizliğinin yanında dezenfektan ve alkol kolonya kullanmaktır. Kolonya kullanımı virüslerin hemen hemen tamamının ölmesine sebep oluyor. Özellikle kullanım kolaylığı olan kolonyalar oldukça dikkat çekiyor. Sprey şişesinde bulunan kolonyalar kullanım açısından oldukça pratik ve daha hijyenli oluyor.

Kolonyanın Faydaları

Sürekli eller yıkanmıyor ya da dezenfektan kullanılmıyorsa mutlaka alkol bazlı temizleyicilerle hijyen sağlanmalıdır. Özellikle alkol oranı yüzde 60’ın üzerinde bulunan kolonyalar uzmanlar tarafından önerilmektedir. 80 derece kolonyaların içerisinde de %80’in üzerinde etil alkol bulunduğundan dolayı yüksek oranda hijyen sağlanmaktadır. Dezenfektan ya da suyun bulunmadığı durumlarda mutlaka kolonya kullanılmalıdır. Ferahlığın ve rahatlama hissini bir arada tutan kolonya; keşfedildiği ilk zamanlarda tıbbi amaçla kullanılmaktaydı. Yara temizliğinde ve ağız çalkalamalarında da günümüzde kullanılmaktadır.

Kolonya Üzerinde Yer Alan 80 Derece Ne Anlama Gelir?

Kolonya şişeleri üzerinde genel olarak 70 derece ve 80 derece gibi gösterimler yer alır. 80 derece alkol kolonya; %80-96’sı etil alkol geriye kalan kısmı ise esans ve sudan oluştuğunu göstermektedir. Kolonya ağzı kapalı ve güneşten uzak bir yerde saklandığında beş yıl süreyle genellikle bozulmamaktadır. Kolonya kullanımından sonra ferahlık ve rahatlama hissi ise içerisinde bulunan etil alkolün uçucu ve çabuk buharlaşmasından kaynaklanmaktadır. Böylece vücut ısısı da etil alkolle beraber düşmektedir.

Kolonya Neden ve Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?

Kolonyanın içerisinde bulunan su ve alkol karışımının cilde herhangi bir zararı olmamaktadır. Ancak cilt sağlığı problemi yaşayan kişilerin kolonya kullanırken biraz daha temkinli olmasında fayda vardır. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre kolonya cildi kurutmakta, terlemeyi önlemekte ve hassas ciltlerde çeşitli hasarlara sebep olabilmektedir. Dolayısıyla kolonya kullanımı doğru ve yeteri kadar yapılmalıdır.

Kolonyanın bulunduğu şişe bu durumda büyük önem taşır. Sprey şişelerde püskürtmeyle kullanılan kolonya kullanılan yerin hemen hemen her tarafına kolay bir şekilde ulaşmaktadır. Dolayısıyla kolonya kullanımı homojen olmaktadır. Ayrıca mekanlara ve araba içerisine kullanılan kolonyalar spreyle daha kolay ve rahat kullanım sağlamaktadır. Kolonya kullanımında aşırıya kaçılmamalı ve mutlaka kolonya kullanıldıktan bir süre sonra eller ve temas bölgeleri yıkanmalıdır. Ancak etil alkol uçucu olduğundan dolayı kolonyanın cilde zararı olmamaktadır.

Kolonya Fiyatları

Kolonyaların fiyatları genel olarak değişiklik göstermektedir. Alınan kolonyanın miktarı, şişesi ve derecesi de fiyatı etkileyen parametreler arasında yer almaktadır. Kolonya fiyatları genel olarak markadan markaya değişmekte ve net bir fiyat olmamaktadır.

Etiketler: kolonya
Mayıs 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR