Antibakteriyel Jel Hakkında Bilinmeyenler

Antibakteriyel Jel Hakkında Bilinmeyenler

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona Virüsü ile antibakteriyel jel kullanımı da artmıştır. Dünya genelinde ortaya çıkan Corana virüsten korunmak için antibakteriyel jel kullanımı alışkanlığa dönüştü.

Antibakteriyel jel çeşitleri, insan kalabalığının fazla olduğu yerlerde, insan vücuduna ve organizma yapısına zarar verebilecek virüs ve bakterilerin oluşmasını engelleyerek el temizliğini sağlamaktadır. Kişisel bakım ve temizliğinde sağlanmasında ilk adım el temizliğinin sağlanmasıdır. Kalabalık ortamlarda, insanların kullandıkları ortak alanlarla temas ettikten sonra eller mutlaka 20 saniye boyunca parmakları ve tırnak içlerine kadar yıkanması gerekir. Suya ve sabuna ulaşılamadığında ise eller antibakteriyel jel ile dezenfekte edilmelidir.

 

Antibakteriyel Jel Kullanmanın Önemi Nedir?

İnsan yaşamı gereği toplulukla var olan ve toplulukla iletişim kuran bir canlıdır. Küreselleşme süreci ile insan bulunduğu ortam dışındaki insanlarla temas halinde bulunmaktadır. İnsanların bulunmuş oldukları ortak kullanım alanları, iş çevresi ve sosyal çevresi insanların virüs ve bakterilerden kaynaklı salgın hastalıklara yakalanma ihtimalini de arttırmaktadır. Özelikle gelişen teknoloji ile insanların dünyanın çeşitli kıtalarına seyahat etmesiyle virüs ve bakterilerin taşınması da kolaylaştı.

Virüs ve bakteri kaynaklı oluşan hastalıkların oluşumu, kişisel bakım ve temizlik ile önlebilmektedir. Kişisel bakım ve temizliğin ilk adımı ise; el temizliği ile başlamaktadır. İnsanlar gün boyunca elleriyle çeşitli noktalarla ve insanlarla temas etmektedir. Yüz yüze olan ilişkilerde el temizliğinin sağlanması salgın hastalıkların yayılma hızını azaltmaktadır.

Antiseptik ve antibakteriyel ürünlerle başta el temizliğinin sağlanması sağlıklı bir neslin devamı için büyük bir öneme sahiptir. Yemekten önce ve yemek sonrasında ellerin yıkanması genel temizlik kurallarının temelini oluşturmaktadır. Eve girmeden önce, ve tuvaletten sonra ellerin yıkanması kişisel hijyenin sağlanmasında dikkat edilecek noktalar arasında yer almaktadır. Kişisel eşyalarınızı ortak alanlarda kullanmadan önce antiseptik ve antibakteriyel jel ürünleri ile ellerinizi dezenfekte ederek kullanmanız virüs ve bakterilerin yayılmasını önlemekte büyük bir öneme sahiptir.

 ​​​​Özel alanlarda kullanılan eşyaların temiz ve düzenli olması da çok önemlidir. İnsanların temas ettikleri kişisel ve özel eşyaların antibaktiyel ürünler ile dezenfekte edilmesi sağlıklı bir çevre oluşturmak için önemli bir adımdır. Çalışma masası, yemek masası, çarşaf takımları, cep telefonları ve diğer kullanılan teknolojik aletlerin antiseptik ürünlerle temizlenmesi gerekir.

Antibakteriyel Jel Nedir?

Ellerin doğru bir şekilde yıkanması temizliğin sağlanmasında önemli bir adımdır. Ellerin akan duru su altında antibakteriyel sabun ile el eklem yerinden başlayarak, 20 saniye boyunca ovuşturarak avuç içlerinin ve tırnak içlerinin temizlenmesi gerekir.

Suya ve sabuna ulaşılamayan durumlarda, özellikle toplu taşıma sonrasında ellerin dezenfekte edilmesinde tıpkı ellerinizi su ve sabun ile yıkar gibi kullanarak virüslerin ve bakterilerin yayılmasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Kuru ve cilt hassasiyetine sahip olan kişilerin antibakteriyel ve antiseptik jel kullanımında ölçülü olması gerekir. Fazla antibakteriyel jel kullanımı cilt dokusunun tahrip olmasına neden olmaktadır.

Etiketler: antibakteriyel jel
Mart 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR