Ağda Sonrası Sivilce Oluşur Mu?

Ağda Sonrası Sivilce Oluşur Mu?

Ağda, çeşitli maddelerin kullanımıyla istenmeyen tüylerden vücudu arındırmak için kullanılan bir yöntemdir.

Ağda Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde pek çok ağda çeşidi mevcuttur. Boncuk ağda, sir ağda, kalıp ağda, soğuk ağda gibi… Kişinin kendi cilt yapısına ve uygulayacağı bölgeye uygun olan ürünü seçmesi gerekir.

Ağda Sonrası Sivilce

İstenmeyen tüyleri vücuttan arındırırken kişinin aklına gelen ilk sorulardan biri cildimde ağda sonrası sivilce olur mu sorusudur. Ağda sonrası sivilce görülmesi cilt tipinizle beraber kişiden kişiye farklılık gösteren bir durumdur.

Ağda yapıldıktan sonra yapılan bölgedeki gözenekler açıldığı için ciltte sivilce görülebilir. Ağda sonrasında görülen bu sivilceler normal zamanlarda görülen sivilcelerden biraz farklıdır. Bu sivilcelerin sıkılmaması ve oynanmaması gereklidir. Ağdadan sonra kıl köklerinin bulunduğu gözenekler açık hale gelir. Bu durumda dışardan gelen her türlü madde( toz, kir vb.) gözenekleri tıkar. Ağda yapmaya başlamadan önce ellerinizi sabun ve su ile iyice yıkamanız gerekmektedir. Ayrıca ağda yaparken yaptığınız bölgeyi ve kullandığınız malzemeleri de steril etmiş olmanız önemlidir.

Kullandığınız malzemeleri sizden başka biri kullanmamalıdır. Ayrıca bir bölge de kullandığınız malzemeyi başka bir bölge de kullanmamalısınız. Kullandığınız malzemelerde özellikle ağda bandı ve ağda çubuğu gibi tek kullanımlık olmalıdır.

Ağdadan sonra cildinizde sivilce oluşmasını engellemek için bazı basit önlemler alabilirsiniz.

İlk önce ağda yapacağınız bölgeyi cildinize uygun bir pudra ile pudralamalısınız. Bu durumda cildiniz aşırı derece de nemlenmemiş ve yağlanmamış olacağı için ağda sonrası oluşacak sivilceleri önleyebilirsiniz.

Ağda yaptıktan sonra ağda yapılan bölgede kuruluk görülebilir. Bu durumda da aleo vera gibi bitkilerle veya ağda yapılan bölgenin pH’ına uygun nemlendiricilerle bölge nemlendirilmelidir. Cildi yatıştırmak için antiseptik ve rahatlatıcı yağlarda kullanılabilir.

Ağda yapılırken bölgeye buz ile kompres yapmakta sivilce oluşumunu engelleyen yöntemlerden biridir. Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir.

Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir. Vücudu sıkan dar giysilerden de kaçınılmalıdır. Çünkü kan dolaşımı etkileneceğinden sivilce oluşması ihtimali artacaktır.

Ağda yapılan bölge nazik bir şekilde yıkanmalıdır. Aşırı kuvvete maruz bırakılan bölge tahriş olacağından sivilce oluşması mümkündür.

Ağdadan sonra ciltte ağda parçaları kalmış ise bunlarda nazikçe çıkarılmalıdır. Gerekirse ağda sonrası yağları kullanılmalıdır. Ağda sonrası çıkan sivilceler ağrılıysa ve kıl dönmesi, deri altı iltihabı gibi durumlar söz konusu ise bir cilt uzmanı ile görüşülmesi gerekmektedir

Ağda sonrası cildi yatıştırmak için İnci Ağda ve Masaj Yağını kullanabilirsiniz. Hoş kokusu ve yoğun esansı sayesinde birkaç damlası bile cildinizi yumuşatmaya yetecektir.

Ürün hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için tıklayın!

 

Etiketler: Ağda Sonrası Sivilce Oluşur Mu?
Ocak 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR